Castelló inverteix 50.000 euros en ajudes a refugiats palestins

El regidor de Cooperació i Agenda 2030, José Luis López, ha destacat que “l’ajuda està destinada a 2.209 persones en situació d’extrema pobresaˮ

Castelló inverteix 50.000 euros en ajudes a refugiats palestins
12/08/2019 -

L’Ajuntament de Castelló ha aprovat un conveni de col·laboració de 50.000 euros amb l’ONGD Comité Espanyol de la UNRWA (Agència de Nacions Unides pels Refugiats de Palestina a Orient Pròxim). L’objectiu d’aquest conveni és contribuir a millorar la seguretat alimentària de la població palestina refugiada a la Franja de Gaza a través de la distribució de cistelles d’aliments.

El regidor de Cooperació i Agenda 2030, José Luis López, ha afirmat que “des de la UNRWA es repartiran cistelles alimentàries a 2.209 persones refugiades a la Franja de Gaza”. “És important recordar que aquestes persones es troben en situació d’extrema pobresa”, ha remarcat l’edil, qui també ha assenyalat que “un dels nostres compromisos és cooperar amb els països en situació d’emergència per poder garantir el dret de la població refugiada a gaudir d’un nivell de vida adequat”.

L’ajuda oferida per l’ONGD Comité Espanyol de la UNRWA a la Franja de Gaza compta amb dotze punts de distribució d’aliments repartits pel territori en qüestió. Es calcula que 729 dels sol·licitants de les ajudes alimentàries són dones (un 33%), mentre que 663 són menors d’edat (un 30%).

Quan UNRWA va començar el seu treball de cooperació a la dècada de 1950, 750.000 persones tenien l’estatus de refugiat a Palestina. Des d’aquell moment, el treball de l’ONGD ha sigut garantir la protecció i ajuda d’emergència de les persones refugiades en escenaris tals com campaments assetjats, zones sotmeses a bloqueig militar, ciutats devastades pels bombardejos o llocs de difícil accés per a l’ajuda humanitària, entre d’altres. Segons la pàgina web d’UNRWA Espanya, actualment hi són més de 5,4 milions de persones les que esperen a deixar de ser refugiats per convertir-se en ciutadans de ple dret.

En referència a la subvenció per ajudar als refugiats a la Franja de Gaza s’hi troba el projecte “Educació en emergència de la població desplaçada pel conflicte en Síria”. Aquest projecte va ser impulsat per l’Ajuntament de Castelló en col·laboració amb UNRWA Síria l’any 2017. La finalitat del pla va ser cobrir els costos del personal docent per a millorar la formació dels 240 xiquets i xiquetes refugiats a aquesta zona del món en conflicte.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari