L'Ajuntament de Castelló, FACSA i l'UJI impulsen el talent amb el lliurament de 27 beques a estudiants

L’alcaldessa destaca l’ajuda per a crear noves oportunitats i impulsar el procés formatiu dels i les joves de Castelló

L'Ajuntament de Castelló, FACSA i l'UJI impulsen el talent amb el lliurament de 27 beques a estudiants
03/05/2021 -

L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha participat hui en l’acte telemàtic de lliurament de 27 beques a estudiants de l’UJI residents a Castelló, destinades a ajudar-los en el pagament de la seua matrícula i impulsades per l’empresa FACSA i la Universitat Jaume I, després de la signatura, el mes de desembre passat, del conveni de col·laboració del cinqué programa de Beques FACSA per a l’estudiantat de l’UJI resident a Castelló de la Plana. El lliurament virtual ha comptat també amb la presència de la rectora de l’UJI, Eva Alcón; el president de FACSA, Enrique Gimeno; la vicerectora d’Estudiantat i Compromís Social, Inmaculada Rodríguez; el gerent de la Fundació General de l’UJI, Juan Antonio Bertolín, i el director del Servei d’Aigües Potables de FACSA, Manuel Breva.

L’alcaldessa ha posat en valor “l’aposta pel talent dels i les castellonenques que suposen aquestes beques i la sensibilitat de l’empresa FACSA, de la Universitat Jaume I i de l’Ajuntament per ajudar a crear noves oportunitats i impulsar el procés formatiu dels i les joves”. En aquesta línia, Marco ha destacat altres iniciatives impulsades pel consistori per a fomentar i premiar el talent, a través de les Beques Talent Ciutat de Castelló o el Concurs Europa Transforma Castelló. “Contribuïm així a l’esforç econòmic que suposa la continuació d’estudis en l’actual context d’impacte econòmic derivat de la pandèmia”, ha puntualitzat.

El programa ha rebut un total de 180 sol·licituds, que s’han analitzat tenint en compte tant criteris acadèmics com econòmics, a fi de determinar a quins estudiants es destinaven els 21.900 euros de pressupost.

El president de FACSA, Enrique Gimeno, ha transmés un missatge de confiança a l’estudiantat becat en aquests mesos tan difícils, i ha destacat la seua capacitat d’esforç i orientació a l’excel·lència com una de les claus per a obtindre millors oportunitats de creixement professional. En la seua intervenció, també ha ressaltat l’imprescindible paper de les universitats per a construir una societat millor, i ha manifestat “el compromís de la companyia de continuar col·laborant amb la Universitat Jaume I, i també amb l’Ajuntament, per a promoure el talent i altres reptes orientats al progrés econòmic i social sostenible de la nostra ciutat”.

Per part seua, la rectora de la Universitat Jaume I, Eva Alcón, ha destacat l’esforç i l’exemple de l’empresa FACSA pel seu compromís amb la societat castellonenca i amb les generacions futures i ha agraït la seua aposta pel talent amb aquestes beques. La rectora també ha encoratjat a l’estudiantat becat a “aprofitar aquesta oportunitat de créixer com a persones i com a professionals gràcies a la formació universitària”. Finalment, ha assegurat que l’UJI continuarà impulsant ajudes perquè cap persona es quede fora de la universitat per motius econòmics.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari