L'Ajuntament de Castelló tindrà un pressupost de 190 milions, encara que no al gener

El portaveu de l’equip de govern, José Luis López, ha destacat que són uns comptes “històrics” per a la recuperació econòmica i social per la COVID

arxiu

L'Ajuntament de Castelló tindrà un pressupost de 190 milions, encara que no al gener

Després de diverses setmanes de negociacions, l’Acord de Fadrell ja té clares les principals actuacions i objectius per a 2021: contribuir a la recuperació econòmica i social de les persones a les quals més ha afectat la pandèmia del coronavirus. I és que ahir el PSOE, Compromís i Podem-EUPV van tancar el pressupost de l’Ajuntament de Castelló per a aquest 2021 en la Comissió de Seguiment de l’Acord de Fadrell, amb 190 milions d’euros.

Encara que es desconeixen els detalls sobre les partides, aquest mateix matí el portaveu de l’equip de govern, José Luis López, ha assenyalat que es tracta d’uns comptes històrics centrats en la pandèmia i la crisi que ha provocat: “són uns pressupostos marcats per la recuperació econòmica i de les persones que pitjor ho han passat aquests mesos i pels reptes que planteja la pandèmia”. En aquest sentit, ha destacat que “és un pressupost històric que ascendeix a 190 milions d’euros” i que, donada la situació, “no s’entenien altres pressupostos”.

Malgrat que ja és clar que el consistori comptarà amb 190 milions d’euros per a enguany, caldrà esperar a la seua aprovació, segons ha reconegut el també edil d’Ordenació del Territori. En aquest moment, els membres de l’Acord de Fadrell es troben “tancant qüestions d’algunes partides” i una vegada siguen clares, començarà la ronda de reunions amb l’oposició “perquè hi haja el màxim consens”, segons López.

Així, el següent pas serà l’aprovació dels patronats i portar-lo al Ple, però no al de gener. “Volem que estiga com més prompte millor, perquè considerem que cal destinar temps suficient per a aconseguir consensos. Cal pensar que aprovem els pressupostos de 2020 fa uns sis mesos, és a dir, que no tindre pressupostos no significa que la ciutat es pare, però per descomptat l’objectiu és aprovar-los al més prompte possible, òbviament”. El portaveu ha insistit que s’espera que s’aproven abans d’estiu “segur” i ha llançat un missatge de calma: “és moment d’acordar, no de discrepar”.

Arxiu: presentació dels pressupostos de 2020

Arxiu: presentació dels pressupostos de 2020

“Escut social i econòmic enfront de la crisi”

D’altra banda, després de la reunió telemàtica de la Comissió de Seguiment de l’Acord de Fadrell, el portaveu municipal socialista, David Donate, va assenyalar que “l’acord de pressupostos actuarà d’escut social i econòmic enfront de la crisi, prioritzant les polítiques que impulsen la recuperació de la ciutat i incidisquen en els col·lectius i sectors més castigats pels efectes de la covid-19, com ho hem fet en 2020″.

Ignasi Garcia, portaveu del grup municipal de Compromís, va assegurar que “volem un pressupost progressista, que siga un escut social per a afrontar la crisi de la covid, i que ens permeta desenvolupar l’acord de Fadrell abordant l’emergència sanitària i l’emergència climàtica. Amb aquests comptes, l’Ajuntament de Castelló serà motor econòmic i garantirà polítiques educatives, feministes i ecologistes”.

Per part seua, Fernando Navarro, portaveu de Podem-EUPV, va posar en valor que el pressupost fa un esforç “per a ampliar l’escut social, incrementar la cobertura davant les necessitats d’habitatge i espenta cap a la reactivació amb una mirada verda adaptada als criteris de sostenibilitat que proposa el pla de reconstrucció de la UE”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari