L'Ajuntament de Castelló pateix un atac informàtic que suspén el funcionament dels seus serveis electrònics

L'Ajuntament de Castelló pateix un atac informàtic que suspén el funcionament dels seus serveis electrònics
30/03/2021 -

L’Ajuntament de Castelló ha registrat un atac informàtic en el dia de hui pel qual es troben inoperatives la seu electrònica, el portal tributari i la pàgina web municipal; així com el sistema informàtic intern del consistori.

El departament de Modernització de l’Ajuntament i empreses especialitzades en ciberseguretat estan analitzant l’incident i treballant per a restablir la normalitat com més prompte millor.

Segons els serveis tècnics i a l’espera d’un diagnòstic definitiu, tot sembla indicar que es tracta d’un atac automatitzat consistent a encriptar informació sense arribar a accedir a la mateixa ni descarregar dades.

Respecte al servei d’atenció ciutadana, a les persones que tenien cita prèvia en el dia de hui per a realitzar tràmits, se’ls han pres les dades i seran citades novament quan es restablisca el sistema. A més, el personal d’Atenció Ciutadana telefonarà a les persones que tenien cita prèvia per a donar-los una nova cita quan el sistema torne a funcionar, amb la finalitat d’evitar esperes. El telèfon d’atenció ciutadana, el 010, continua operatiu en l’horari habitual, de 8.00 a 15.00 hores.

D’altra banda, s’està estudiant ampliar els terminis administratius durant el temps que dure la incidència.

Quan es dispose de més informació sobre l’incident i del restabliment del sistema, s’informarà mitjançant vies oficials.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari