L'Ajuntament de Castelló demanarà que el 8 de març no siga festiu i que la Magdalena siga lectiva

S’espera que ambdues propostes s’aproven la pròxima setmana, a pocs dies de les ‘no festes’

L'Ajuntament de Castelló demanarà que el 8 de març no siga festiu i que la Magdalena siga lectiva

El portaveu de l’equip de govern de l’Ajuntament de Castelló, José Luis López, ha anunciat el que consistori pretén que el festiu del 8 de març s’ajorne a una altra data i que la setmana de la Magdalena siga festiva, tal com ha reiterat l’executiu local i va coincidir ahir el mateix president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig.

El que sí que ha sigut una novetat és aquesta proposta d’ajornar el 8 de març com a festiu de la Magdalena a més endavant. En concret, es planteja que puga ser el divendres 10 de setembre, aprofitant l’aniversari de la ciutat el 8 d’aqueix mes, si bé encara queda per definir el calendari.

Per a aprovar aquest canvi, la proposta haurà de passar per un ple extraordinari que es convocarà per a la setmana que ve, i una vegada aconseguisca la majoria de vots a favor, s’elevaria a la Generalitat Valenciana, l’òrgan que té la competència d’aprovar aquesta modificació en el calendari laboral.

D’altra banda, aquest matí s’ha reunit la Junta de Govern Local de manera extraordinària i en la trobada s’ha decidit accelerar les accions perquè la setmana de la Magdalena siga lectiva per a l’alumnat de la capital de la Plana. Aquesta posició és la que ha defensat sempre l’equip de govern després que el Consell Escolar aprovara, després d’un empat previ, que es mantingueren els festius previstos.

I és que ahir Ximo Puig es va pronunciar sobre aquest assumpte i va defensar que tant la setmana de les festes de la Magdalena com la de les Falles de València han de ser lectives per a normalitzar al màxim la no celebració de les festes per la pandèmia del coronavirus. Per això, el cap del Consell, que també va detallar les mesures de la desescalada de Castelló, va anunciar una reunió a l’inici de setmana juntament amb la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, l’alcaldessa, Amparo Marco, i la Comissió de Seguiment de l’Ajuntament de València.

En aquesta trobada es marcaran “les línies roges sanitàries” per a evitar contagis durant aquests dies “tan arrelats” per a castellonencs i valencians i valencianes, segons va assenyalar la consellera de Sanitat, Ana Barceló. En conéixer la notícia, el consistori va anunciar que el dilluns s’ha convocat d’urgència al Consell Escolar per a debatre la proposta de traslladar els festius a les tres últimes jornades lectives del curs, al dilluns de Sant Vicent i al divendres 30 d’abril.

El portaveu ha assenyalat que l’equip de govern elevarà aquesta proposta a l’òrgan local perquè després s’eleve a la Generalitat i s’aprove definitivament que la setmana de la Magdalena siga lectiva. Respecte a la resposta dels sindicats docents, López ha destacat que confia que es puga aprovar aquest canvi per a evitar contagis en una situació tan excepcional com l’actual.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari