L'Ajuntament de Castelló provarà un nou sistema de climatització sostenible als col·legis

Els primers panells reflectants s’instal·laran durant les vacances de Pasqua i permetran disminuir entre un i tres graus la temperatura de les aules

L'Ajuntament de Castelló provarà un nou sistema de climatització sostenible als col·legis
28/01/2020 -

La Regidoria d’Educació testarà un nou sistema de climatització sostenible a les aules dels centres de la ciutat que més molèsties pateixen per la calor. La solució passarà per la instal·lació d’un panells de vinil que reflectiran la llum solar i disminuiran entre un i tres graus la temperatura a l’interior de les aules.

Aquesta alternativa «no consumeix energia i permetrà mantenir una temperatura adequada a les classes durant tot l’any», ha assegurat el regidor d’Educació, Francesc Mezquita. L’edil també ha explicat que «per als mesos en què la calor és més intensa, el sistema es complementarà amb la instal·lació de ventiladors a les aules».

Segons el regidor, «volem optar per opcions que siguen sostenibles per al medi ambient i més viables econòmicament per a l’administració municipal i per als centres escolars». En aquesta mateixa línia, «treballem totes les solucions energètiques que incloem en els projectes Edificant», ha destacat.

Mezquita també ha avançat que els primers panells seran situats a les finestres del CEIP Sanchis Yago durant les vacances de Pasqua, per tal de no interrompre el calendari lectiu. El regidor ha visitat recentment les aules a les quals es testaran els panells, en companyia de la directora del centre, Laura Soriano. A més, altres cinc escoles de la ciutat (Jaume I, Antonio Armelles, El Pinar, Censal i Ejército) s’han interessat per aquest sistema, més eficient que l’aire condicionat elèctric.

Cal destacar que els panells de vinil reflecteixen fins a un 65% de l’energia solar, mentre que bloquegen la pràctica totalitat de la llum ultravioleta. Pel que fa a la incidència de la llum, aquesta tecnologia permet que passe més del 75% de la intensitat i és resistent als fenòmens meteorològics.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari