Ajuntament i Consell activen la comissió mixta de la Xarxa Xaloc i reforcen les polítiques d'habitatge de Castelló

La nova oficina reforça els recursos i crea una finestreta única en matèria d’habitatge

Ajuntament i Consell activen la comissió mixta de la Xarxa Xaloc i reforcen les polítiques d'habitatge de Castelló
08/10/2021 -

L’Ajuntament de Castelló i la Vicepresidència Segona i Conselleria d’Arquitectura Bioclimàtica han activat aquesta setmana la comissió mixta de la Xarxa Xaloc d’Habitatge, un acord de col·laboració que reforça els recursos municipals en matèria d’habitatge i crea una finestreta única per a canalitzar ajudes i assessorament.

“Gràcies a la col·laboració entre les dues Administracions potenciem les polítiques per a garantir l’accés a l’habitatge, augmentar la xifra de lloguers assequibles i dinamitzar la rehabilitació. La Generalitat finança durant 2021 i 2022 una partida de 262.000 euros en quatre noves places de personal, que s’uneixen a la plantilla de l’Oficina Municipal d’Habitatge”, afirma la regidora d’Habitatge, María Jesús Garrido.

Per part seua, Marc Aparisi, director general de Coordinació Institucional de la Vicepresidència Segona de la Generalitat destaca que “les Oficines Xaloc són essencials perquè les polítiques públiques d’habitatge arriben a la gent de forma més directa i senzilla. És una aposta per acostar el dret a disposar d’un sostre digne a les persones que realment el necessiten”.

L’oficina de la Xarxa Xaloc naix després de la signatura d’un conveni entre l’Ajuntament i la Vicepresidència Segona del Consell. Disposa de cinc unitats. La primera contempla una venda única que assessora en matèria d’ajudes d’habitatge i rehabilitació. La segona s’encarrega de la gestió dels habitatges municipals i d’augmentar el parc residencial social. La tercera comprén un servei d’emergència i mediació per a atendre els col·lectius més vulnerables. La quarta és una unitat per a fomentar la rehabilitació i l’eficiència energètica. I la cinquena consisteix en un Observatori de l’Habitatge.

La Conselleria aportarà el suport tècnic i logístic l’Ajuntament perquè puga portar a terme les actuacions previstes en el conveni de la Xarxa Xaloc.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari