Més de 250 assistents en les primeres jornades "Construint i Alimentant Alternatives"

Les Regidories de Transició Ecològica i Habitatge destaquen la recepció ciutadana dels models d’agroecologia de proximitat o de sistemes d’habitatge amb vessant social i no especulativa

Més de 250 assistents en les primeres jornades "Construint i Alimentant Alternatives"
10/12/2019 -

Els regidors de Transició Ecològica i Habitatge, Fernando Navarro i María Jesús Garrido, destaquen la positiva recepció de la primera edició de les jornades de “Construint i Alimentat Alternatives”, que durant tres setmanes han abordat models agroalimentaris i d’habitatge justos i sostenibles en conferències, tallers, documentals o degustació de productes de proximitat. Subratllen que a les diferents activitats han assistit més de 250 persones.

La regidora d’Habitatge, María Jesús Garrido, pren nota del model de cooperativa de cessió d’ús d’habitatge, un sistema que “facilita habitatge a preus assequibles i amplia el parc d’habitatges socials”.

Per part seua, l’edil de Transició Ecològica, Fernando Navarro, destacda la posada en valor de “les necessitats i demandes” traslladades pel sector agroecològic quan “a l’accés a la terra, en certificació de qualitat de productes de proximitat o en els canals curts de comercialització”. També ressalta que les jornades han donat visibilitat “a la gran varietat de productes locals”.

“Construint i Alimentant Alternatives” han posat de manifest nous models agroalimentaris i de consum més saludables, així com sistemes de promoció i gestió d’habitatge en clau social i no especulativa.

En matèria d’habitatge han participat en les jornades la Fundació Hàbitat 3, Fecovi, Vida Sostenible Cohousing o la Fundació Dinamo. En el vessant d’agroecologia han realitzat conferències les cooperatives Okambuva i Lacol i les especialistes Dina Garzón i Jéssica Marzal. També es van desenvolupar un taller pràctic de biocontrucció al parc Rafalafena a càrrec de Fermin Font y Xavi Salvador, i tallers infantils d’educació infantil en diverses activitats.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari