La Mostra de Teatre Reclam 2019 finalitza amb més de 11.000 espectadors

La Mostra de Teatre Reclam 2019 finalitza amb més de 11.000 espectadors
03/12/2019 -

La Mostra d’Arts Escèniques Reclam 2019 ha posat punt final a la seua 27a edició després d’un mes de novembre carregat de propostes escèniques caracteritzades per la creació contemporània i un alt rigor artístic.

El Reclam és un projecte consolidat a les comarques de Castelló que ha fet que assistim a tot un mes d’art tant en qualitat com en quantitat. A la Mostra impulsada des de la Universitat Jaume I s’han unit en aquesta edició les poblacions d’Almassora, Benicarló, Benicàssim, Betxí, Borriana, Castelló de la Plana, Orpesa, Vilafranca, Vila-real i Vinaròs. Poblacions amb una destacada programació en arts escèniques a les nostres comarques com ho demostra la seua aposta per la filosofia del Reclam amb una clara vocació de servei públic de qualitat i refermant els plantejaments ètics i estètics de la mostra.

A més dels ajuntaments de les poblacions esmentades, també participen la Diputació de Castelló, la Fundació Caixa Castelló, la Generalitat Valenciana a través de l’Institut Valencià de cultura i l’INAEM a través del programa Danza a escena de la Red Española de Teatros, Auditorios, Circuitos y Festivales de titularidad pública.

Des de l’organització de la Mostra es valora molt positivament el resultat d’aquesta edició tant pel que fa a la part de la participació artística com per la participació de públic. En la 27a edició s’han programat una cinquantena de companyies que han oferit vora de seixanta espectacles.

Més d’onze mil persones han assistit a les representacions programades amb un molt bon nivell d’ocupació mitjana dels espais on també hem de tenir en compte que hi havia espectacles amb l’aforament reduït que van esgotar les entrades en totes les funcions.

Destaca l’atenció especial a propostes de teatre de gènere, de la memòria, el teatre documental i el familiar a més dels encontres amb el públic.

Cal ressaltar també la inclusió de la Casa de l’Estudiantat com espai per a representacions dins del campus de la universitat on hem contrastat que és un bon espai per a propostes visuals de petit i mitjà format.de dansa o performances obertes.

La part més emotiva de la Mostra va estar en l’espectacle homenatge a Carles Pons als 20 anys de la seua sobtada mort que destacava les seues qualitats com a persona i com artista on va quedar palés la seua empenta en la utilització de les arts escèniques com a instrument artístic i com a eina educativa com va quedar demostrat amb la participació en l’acte de deixebles del seu mestratge i companys i companyes d’escenaris, per coincidir en el dia de les eleccions gent que havia d’intervenir en l’acte després d’exercir el dret al vot a primera hora del matí en els seus llocs d’origen respectius, es van traslladar fins a Castelló des de llocs com Barcelona, València o Alacant per a intervindre en algun passatge de l’espectacle que s’havia muntat ad hoc per a l’ocasió a primera hora de la vesprada.

Durant aquesta edició també s’ha fet visible una major participació de públic jove a totes les representacions com s’ha pogut veure al Teatre del Raval, Al Principal, la Sala San Miguel o al Paranimf també a les seus d’Almassora, Benicarló, Benicàssim, Betxí, Borriana, Castelló de la Plana, Orpesa, Vilafranca, Vila-real i Vinaròs, ha sigut aquesta la tònica general. Això ha fet que en alguns espectacles s’esgotaren les entrades i en altres es fregara quasi el ple.

També volem subratllar la bona acceptació i acollida que han tingut les companyies en un apartat que ja vam començar a la passada edició i que podríem denominar creació KmZero (Kilòmetre Zero) de companyies que la seua base d’operacions per a la creació són les comarques de Castelló.

En definitiva que estem molt contents del seguiment que hem tingut i del treball realitzat a tots els espais i seus i ja ens posem a treballar per a presentar una propera edició sempre renovada i millorada.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari