Més de 15.000 persones gaudeixen d'una multitudinària quarta edició del MUT!

El festival es consolida com una de les propostes culturals més innovadores de la ciutat de Castelló

Més de 15.000 persones gaudeixen d'una multitudinària quarta edició del MUT!
30/09/2019 -

Els carrers de Castelló s’han omplert de teatre, música i dansa amb motiu de la quarta edició del MUT!, el Festival Internacional d’Arts Escèniques sense Text. Tant l’organització de la mostra, a càrrec de La FAM Cia de Teatre, com la regidora de Cultura, Verònica Ruiz, s’han mostrat d’allò més satisfetes amb l’acceptació que aquesta programació ha tingut entre castellonencs, castellonencs i visitants.

En total, més de 15.000 persones han gaudit d’una edició que ha estat de les més multitudinàries, però també una de les més compromeses, la qual ha estat centrada en la immigració. Ruiz ha recordat que “cal fomentar la cultura per tal de formar nous públics i espais en què poder crear-la i consumir-la, ja que entenem que la cultura és el motor indispensable d’una societat crítica”.

Amb aquest objectiu en ment, el MUT! 2019 ha inclòs la celebració d’una taula rodona sobre “Censura i autocensura en les arts escèniques”. El debat va comptar amb la programadora cultural de l’Ajuntament de Valladolid, Charo Arconada; el president d’ADGAE (Associació d’Empreses de Distribució i Gestió de les Arts Escèniques), Nacho Vilar; i el director artístic de la companyia polonesaTeatr Biuro Prodózy, Pawel Szkotak. En l’acte també van participar la regidora de Cultura i el director de La FAM, Sergio Heredia.

Pròximes cites culturals

L’activitat cultural no cessa a la ciutat de Castelló. El pròxim dissabte 5 d’octubre al Parc Rafalafena tindrà lloc la setena edició del FeCStival amb propostes emergents de l’escena musical nacional i local com Cupido, Delaponte, Valira i Veintiuno, entre d’altres. Per la seua banda, dissabte 12 d’octubre a les 20.00h torna al Refugi Antiaeri l’espectacle de narració oral per a públic adult, “Abans es veia la mar” que farà un recorregut per la Guerra Civil a partir de persones que la van viure.

Les exposicions són una altra de les apostes per a l’oferta cultural d’octubre. Fins dilluns 7 es podrà visitar a la façana del Mercat Central, l’obra de Sara Bellés, Diosas. Al Museu de Belles Arts, els castellonencs i les castellonenques podran gaudir fins al 20 d’octubre de la mostra 50 Anys d’abstracció pictòrica, de Wences Rambla. Per la seua banda, fins al 26 d’octubre estarà oberta a públic l’exposició Small inner landscapes, de Guillermo De Angelis, a la Llotja del Cànem.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari