La Banda Municipal de Castelló, seleccionada entre les millors bandes de l'Estat per al Festival Internacional de Bandes IFOB 2019

Els músics rebran tallers de formació i xerrades per tal de millorar la tècnica musical

La Banda Municipal de Castelló, seleccionada entre les millors bandes de l'Estat per al Festival Internacional de Bandes IFOB 2019
04/06/2019 -

La Banda Municipal de Castelló ha sigut seleccionada entre les millors bandes de l’Estat per a participar en el Festival Internacional de Bandes IFOB 2019, que tindrà lloc a Pamplona els dies 15 i 16 de juny amb motiu del centenari de la Banda Municipal de Pamplona, ‘La Pamplonesa’.

Aquest festival és una ocasió extraordinària per al món bandístic mundial i la Banda Municipal de Castelló ha estat seleccionada per l’organització del mateix per considerar-la una de les millors bandes de l’Estat, juntament amb Bilbao i Barcelona.

D’aquesta manera la Banda Municipal de Castelló tindrà l’oportunitat “de posar a la ciutat i la seua cultura musical al mapa internacional, exportant el nom de Castelló, donant-li prestigi a la cultura de la nostra ciutat i a la seua tradició musical i bandística, ja que la Banda Municipal de Castelló farà 95 anys en 2020″, ha destacat la regidora de Cultura, Verònica Ruiz.

Durant uns dies els 50 músics de la Banda Municipal combinaran una agenda de concerts de gran reconeixement internacional, un curs de formació amb els millors mestres i un simposi sobre la situació de les bandes per a intercanviar informació sobre gestió, modernització, promoció, acció social i retorn ciutadà. A més, rebran classes de professors especialitzats en cada instrument.

Els músics també rebran atenció personalitzada, amb llibertat per a treballar la tècnica i els repertoris que els faran créixer com a músics al més alt nivell, augmentant la qualitat de la Banda Municipal de Castelló. Per altra banda, els músics estaran en contacte amb músics d’altres bandes municipals espanyoles i intercanviaran informació, maneres de fer, amb professionals que es troben en situacions artístiques similars.

Per últim, els integrants de la Banda Municipal tindran l’oportunitat d’acompanyar a Ximo Vicedo, un dels solistes de trombó més rellevants del panorama musical, i rebre consells dels compositors Josep Vicent Egea i Fernando Velázquez, una oportunitat única de treballar amb dos dels més importants en l’àmbit espanyol.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari