La Banda Municipal de Castelló s'estrena al Festival Ensems de música contemporània

La Banda Municipal de Castelló s'estrena al Festival Ensems de música contemporània
24/09/2021 -

La Banda Municipal de Castelló s’estrena aquest diumenge al 43é Festival Ensems de Música Contemporània de l’IVC amb un concert a la sala simfònica de l’Auditori, on estarà acompanyada pel pianista Ricardo Descalzo. Serà la primera vegada que la formació participa en aquest cicle d’avantguarda i per això ha preparat un concert que porta per títol ‘Cruïlles’, amb un repertori innovador que mostra com la música esdevé un punt de trobada entre diverses cultures, tradicions o recorreguts personals donant lloc a noves obres mestres.

La regidora de Cultura, Verònica Ruiz, ha celebrat “la invitació del Festival Ensems a la Banda Municipal, que suposa un reconeixement al seu remarcable treball, defensant el repertori actual que incorpora peces contemporànies, i la seva destacada trajectòria”.

Després d’un estiu carregat de música familiar en format de cambra al Templet del Parc Ribalta, la Banda Municipal de Castelló, sota la direcció de Marcel Ortega, interpretarà a l’Auditori peces com “Allegro barbaro”, de Béla Bartók; “Oiseaux exotiques”, d’OIivier Messiaen; “Ritual elements”, de José Miguel Fayos Jordán; per a tancar amb “Dragon Rhyme”, de Yi Chen. El concert serà d’entrada gratuïta fins a completar aforament i amb les mesures sanitàries marcades per la covid-19.

Destaca la col·laboració del pianista alacantí Ricardo Descalzo, un dels més grans especialistes de músiques d’avantguarda de l’Estat, a la peça de Messiaen, una obra de grandíssima complexitat per a piano solista i instruments de vent i percussió, que, a més, mostra un ampli catàleg de cants de moixons de tot el món que canten mitjançant la música creant una barreja espectacular de sons.

Juntament amb el clàssic contemporani Béla Bártok, és important la presència valenciana en el programa amb el compositor de Xella, Fayos Jordán. I, en clau internacional, com a colofó, la Banda Municipal oferirà “Dragon Rhyme”, una partitura de la xinesa naturalitzada estatunidenca Yi Chen, una mostra de la millor música per a banda que s’està escrivint en l’actualitat, de caràcter explosiu i brillant, com el d’una gran producció de Hollywood.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari