La Banda Municipal ultima 'L'Escola Canta' a 26 centres de Castelló

La Banda Municipal ultima 'L'Escola Canta' a 26 centres de Castelló
22/03/2023 -

La Banda Municipal de Castelló està immersa en els assajos de la quarta edició de ‘L’Escola Canta’, el projecte d’innovació educativa impulsat per la Conselleria d’Educació i l’Ajuntament de Castelló en el que participa alumnat de 26 escoles de la ciutat, que reuniran a un miler d’alumnes en la gran festa de la música i l’escola a la ciutat el pròxim 13 de maig que traslladarà el seu escenari a l’antic Recinte de Fires i Mercats, més accessible i inclusiu.

El regidor d’Educació, Francesc Mezquita, que ha visitat un assaig juntament amb la regidora de Cultura, Verònica Ruiz; i la directora general d’Innovació Educativa, Reis Gallego, ha destacat “el dinamisme i la il·lusió que suposa per a cada xiquet i xiqueta participar en aquesta cita musical i artística que enguany tindrà una visió per la sororitat, l’amistat i la inclusió”. Per la seua banda, la regidora de Cultura ha remarcat “la necessitat d’apropar l’excel·lència i el bon fer de la nostra Banda Municipal a les escoles, perquè es converteixen en jornades que els xiquets i xiquetes no obliden, s’ho passen bé i els desperta eixa inquietud artística tan important per a la nostra societat”.

Tanmateix, la directora general d’Innovació Educativa ha destacat que “des del departament de Raquel Tamarit considerem que Castelló és un referent en la implantació d’aquest projecte d’innovació educativa vinculat a la cultura. L’Escola canta forma part d’un programa global de la Conselleria anomenat escolARTS on oferim tres iniciatives més: L’escola fa teatre, L’escola dansa i L’escola fa ràdio. Per a nosaltres és central que l’activitat artístico expressiva forme part del dia a dia en les aules”.

Aquest any, la cantata, que porta per títol ‘La missió de Robi’, és obra del compositor i director de la Banda Municipal de Castelló, Marcel Ortega; i l’escriptora Isabel Marín, que aborda el tema de l’amistat i els valors, amb sis cançons. L’espectacle, amb una durada aproximada de 45 minuts, combina música, cant coral, moviment coreogràfic i escenes teatrals, amb unes lletres d’una gran qualitat poètica. La cantata explica la història de Robi, un xic extraterrestre que viu en un asteroide llunyà i que ve a estudiar a una escola de la Terra, de Castelló. Robi és un noi molt espavilat i bo i de seguida fa amics, però el seu talent desperta també enveges. Aixi, Toni es riurà d’ell i intentarà apartar-lo en base que Robi és verd, té les orelles punxegudes o en un braç hi té un teclat robòtic. Al final, l’empatia, l’estima i la comprensió de la diversitat triomfaran i tots els xiquets es faran amics, entenent que en la diferència tenen allò que els fa ser especials.

La Banda Municipal està plenament immersa en els assajos conjuntament amb els 26 centres. La pròxima setmana estaran al CEIP Benadresa i al Carles Selma, després d’haver visitat ja El Cau, Mare Vedruna Sagrat Cor, Sanchis Yago, Bisbe Climent, Elcano, L’Illa, Estepar, Lope de Vega, Vicent Marçà, Ejército, Jaume I i Vicent Artero. Després de Setmana Santa intensificaran les classes, amb la visita als Carles Salvador, Castell Vell, Blasco Ibáñez, Pintor Castell, Bernat Artola, Ramiro Izquierdo, Soler i Godes, Enriqueta Agut, Illes Columbretes, Cervantes, Gregal y Antonio Armelles.

L’Escola Canta, iniciativa emmarcada dins d’Escolarts, juntament amb L’Escola fa ràdio i L’Escola fa teatre, és un projecte educatiu lligat a la dinamització del plurilingüisme, en els centres educatius i al desenvolupament de l’expressió artística musical i escènica, que consisteix en el treball didàctic i planificat d’una composició musical creada expressament per a l’ocasió, que s’està treballant als centres participants, que seran els protagonistes de la seua interpretació col·lectiva, juntament amb la Banda Municipal.

El projecte es dirigeix a tot l’alumnat de Primària, tant de centres de titularitat pública com concertada, de Castelló i té com a objectiu la realització d’activitats de foment cultural dirigides als centres educatius i treballar la llengua, la música i la cultura valenciana entre la comunitat educativa. Cal destacar que el projecte educatiu ‘L’Escola Canta’ és una experiència iniciada fa set anys a Castelló i exportada a la resta de comarques valencianes gràcies al seu èxit.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari