Baptismes de mar, vela llatina i simulacres de rescat en helicòpter dinamitzen la segona edició d'Escala a Castelló

El Club Nàutic organitza diverses activitats esportives, visites a embarcacions i tallers entre el 25 i el 29 d’abril

Baptismes de mar, vela llatina i simulacres de rescat en helicòpter dinamitzen la segona edició d'Escala a Castelló
17/04/2019 -

Escala a Castelló ofereix l’oportunitat d’admirar vaixells històrics en directe, però també va més enllà de la mera contemplació. Durant cinc dies, l’esdeveniment implica els assistents, els convida a formar part del mar i els seus costums. Així, el Grau de Castelló submergeix els visitants en la música, la gastronomia i l’esport per amarar-los de la tradició marítima. Exemple d’això últim són les activitats esportives i d’oci que organitza el Club Nàutic entre el 25 i el 29 d’abril.

En paral·lel a les més de 250 activitats amb les que comptarà la segona edició d’Escala a Castelló, organitzada per l’Ajuntament de Castelló, el Club Nàutic proposarà un programa d’allò més variat. En ell figuren propostes com els baptismes de mar a vela i piragüisme. Una oportunitat per iniciar-se i aprofundir en les dues disciplines aprenent, per exemple, a orsar, arribar, amollar escotes i equilibrar l’embarcació en el cas de la vela. Pel que fa al piragüisme, els participants descobriran amb detall totes les parts de l’embarcació per familiaritzar-se amb ella. Els baptismes de mar esdevindran de divendres a dilluns entre les 11 i les 14 h, a més d’entre les 15:30 i les 19 h.

Els més actius podran participar en una gimcana i dominar l’elaboració de nusos mariners amb un taller centrat en aquest aspecte clau per a les embarcacions. Totes dues activitats acceptaran a un màxim de 20 inscrits i estan previstes per a la vesprada de divendres, dissabte i diumenge, concretament de 15:30 a 19 h.

El Club Nàutic, així mateix, acollirà diversos espectacles per a goig dels espectadors. Entre ells destaca l’exhibició de navegació amb vela llatina de divendres, dissabte i diumenge al llarg de diversos moments del dia: de 12 a 12:30 h, de 13:30 a 14:00, de 16:30 a 17 hi de 18:30 a 19:00 h. Un altre dels esports nàutics que tindran cabuda a Escala a Castelló serà el caiac-pol, amb partits d’exhibició durant el dissabte des de les 11 fins a les 14 h.

Tant o més espectacular promet ser el simulacre de rescat amb l’helicòpter de salvament Helimer 201 que hi haurà el dissabte de 11 a 12 h. Aquesta aeronau es podrà visitar al Club Nàutic mitja hora més tard i de 12 a 14 h. El mateix passarà amb les embarcacions del pantalà nàutic, la visita està prevista entre divendres i diumenge d’11 a 14 h de 15:30 a 19 h.

Escala a Castelló és un esdeveniment organitzat per l’Ajuntament de Castelló a través del Patronat Municipal de Turisme i amb la col·laboració de l’Agència Valenciana de Turisme i PortCastelló. La primera edició va ser un autèntic èxit entre els castellonencs i va rebre la visita de més de 75.000 persones. Un dels objectius d’aquest esdeveniment i de totes les activitats relacionades és posar en valor el patrimoni marítim i les tradicions marineres, de manera que també està patrocinat per la Comissió Nacional Espanyola de la Unesco. El Club Nàutic de Castelló, el Museu Marítim de Barcelona i Renfe també han fet possible la realització d’aquesta gran festa de la mar, així com l’empresa BP.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari