Castelló convoca una nova beca de formació a Brussel·les

El Ayuntamiento de Castelló da una oportunidad para la especialización profesional en financiación y políticas europeas

Castelló convoca una nova beca de formació a Brussel·les
10/09/2019 -

L’Ajuntament de Castelló, a través de l’Oficina de Planificació i Projecció Econòmica, ha convocat una nova beca d’especialització professional en finançament i polítiques europees, que es desenvoluparà en la seu de la Fundació Comunitat Valenciana-Regió Europea a Brussel·les, i en dependències municipals de l’Ajuntament de Castelló. La seua comesa principal serà el coneixement, estudi i assessorament tècnic de projectes i activitats que puguen ser cofinançats per la Comunitat Europea.

L’alcaldessa, Amparo Marco, insta als joves «a aprofitar aquesta oportunitat per a conéixer de primera mà com funcionen les institucions europees i de quina forma ens afecten les decisions que es prenen a Brussel·les». «Castelló se sent més que mai part activa i implicada en el projecte europeu i Europa està cada vegada més prop de Castelló», destaca.

La durada total de la beca s’estima en 18 mesos i l’import total ascendeix a 28.800 euros bruts anuals. S’adjudicarà mitjançant concurs entre les persones físiques aspirants a aquesta, que reunisquen tots els requisits en la data de finalització del termini de presentació de sol·licituds. Entre ells, destaquen estar en possessió del títol de grau universitari o equivalent (llicenciatura, arquitectura o enginyeria superior); tindre de 18 a 30 anys (inclusivament); estar empadronat en el municipi de Castelló de la Plana; tindre un nivell elevat oral i escrit d’anglés, com a mínim haurà d’acreditar nivell B2: o no haver sigut beneficiari/a d’altres beques de la Fundació Comunitat Valenciana-Regió Europea a Brussel·les en els 3 anys immediatament anteriors.

Les sol·licituds es podran presentar durant els propers 15 dies en el registre general de l’Ajuntament, en els registres de les juntes de districte o mitjançant qualsevol altre mitjà previst en l’article 16.4 de la Llei 39/2015, d’1 d’octubre, del Procediment Administratiu Común de les Administracions Públiques, en aquest cas i de no haver-se presentat en format electrònic a través de la seu electrònica de l’Ajuntament, deurà necessàriament remetre’s un correu a oppec@castello.es.

Entre les funcions a realitzar per la persona becada, destaca la gestió d’informació sobre activitats culturals, beques, cursos informatius o concursos temàtics, entre altres, orientats a joves i promoguts des de la Unió Europa. També haurà de realitzar un seguiment de totes les polítiques comunitàries que tinguen per objecte la realització d’iniciatives i projectes europeus en el marc de les competències municipals, en vista a potenciar els plans municipals de desenvolupaments estratègics de Castelló, que li permeten convertir-se en una ciutat d’excel·lència, millorant la seua capacitat per a innovar i adaptar-se a les noves exigències articulant la participació dels actors urbans en un model de ciutat modern, sostenible i amb una visió de futur compartida. També haurà de fer especial seguiment de les polítiques de cohesió de la Unió Europea i de la DG Regió, l’agenda urbana europea i els objectius de desenvolupament sostenible 2030; així com realitzar altres funcions que puguen ser determinades per l’Ajuntament de Castelló i per la Fundació Comunitat Valenciana-Regió Europea en Bruselas, vinculades amb la naturalesa de la beca.

Experiència personal

L’any passat, es va beneficiar d’aquesta beca Alicia Pallarés, una castellonenca que fa un «balanç positiu» i recomana la seua experiència com «molt enriquidora en la qual adquireixes nous coneixements en un ambient internacional, millorant així competències necessàries per al canviant i competitiu mercat laboral». «En l’àmbit professional he pogut veure com l’oficina de projectes europeus de l’Ajuntament treballa per a captar fons i així poder dur a terme actuacions que milloren el nostre municipi i, com a castellonenc, és interessant poder conéixer els interessos de la ciutat i les seues línies estratègiques», ha reconegut Pallarés.

«És una gran oportunitat per a comprendre el treball que fa l’oficina de la Comunitat Valenciana a Brussel·les, defensant, representant i promovent els interessos de la nostra regió, les nostres institucions, les nostres empreses, col·lectius i ciutadans valencians davant la Unió Europea», ha explicat la jove, recomanant «a qualsevol jove interessat en assumptes europeus presentar-se a la convocatòria».

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari