L'UJI ha destinat més de 310.000 euros per a ajudar l'estudiantat durant el curs 2019-2020

L'UJI ha destinat més de 310.000 euros per a ajudar l'estudiantat durant el curs 2019-2020
10/12/2020 -

El Vicerectorat d’Estudiantat i Compromís Social de la Universitat Jaume I ha elaborat l’informe del Pla de Beques del curs 2019-2020 que s’ha vist afectat per la crisi sanitària derivada de la COVID-19 i ha obligat a modificar, amb el consens del Consell de l’Estudiantat, la política de beques i ajudes per a garantir que cap persona es quedara sense poder estudiar o finalitzar els seus estudis a la Universitat. En aquest sentit, l’informe destaca el reforç de les ajudes socials i accions impulsades a donar cobertura a les diferents situacions de vulnerabilitat, com per exemple la dificultat d’accedir a un ordinador o a la xarxa.

Al llarg del curs 2019-2020, l’UJI ha destinat un total de 312.613,11 euros al Pla de Beques de la Universitat, del qual s’han pogut beneficiar, fins al dia d’avui, d’un total de 474 estudiants a través de les diverses convocatòries d’ajudes: les ajudes de matrícula, les ajudes de menjador, les ajudes socials COVID-19 Banco Santander, les ajudes Banco Santander per a l’adquisició d’equipament informàtic i tecnològic COVID-19 per a la reducció de la bretxa digital, el Fons de Beques Post-COVID-19, les ajudes de màster Banco Santander, les beques de progrés Banco Santander, les beques salari Banco Santander o els premis Compromís Social UJI-Banco Santander. A aquestes se sumen altres convocatòries d’ajudes externes per a l’estudiantat de grau i màster vinculades a aules, empreses i fundacions alienes a la Universitat.

Cal destacar l’increment del crèdit dedicat a les ajudes de matrícula, que comptaven amb un pressupost inicial de 60.000 euros per a cobrir la demanda de 120 ajudes, i que finalment ha sigut de 99.437,11 euros i han arribat a 203 persones. Aquesta ampliació ha comptat amb la col·laboració del Consell de l’Estudiantat, que va realitzar una aportació de 20.000 euros.

A més, fins a l’actualitat, l’UJI ha atès al voltant de 305 peticions d’ajuda de recursos per a la docència en línia, i ha prestat un total de 91 equips. Per últim, s’han concedit ajudes a 15 associacions universitàries per al desenvolupament de les seues activitats que també s’han hagut de modificar parcialment a conseqüència de la pandèmia. La convocatòria específica de projectes institucionals ha donat suport a sis projectes.

El Pla de Beques es completa amb altres actuacions en premis, amb una dotació de 47.800 euros, i entre els quals s’inclouen els premis a l’excel·lència acadèmica, els premis als millors treballs de fi de grau i màster, els premis Estudia i Investiga o les Olimpíades Acadèmiques, entre altres.

La rectora de la Universitat Jaume I, Eva Alcón, ha destacat «la responsabilitat social i la capacitat de resposta de l’UJI, juntament amb la solidaritat d’altres entitats, per a atendre les necessitats sobrevingudes de l’estudiantat davant la crisi provocada per la pandèmia i garantir que cap persona es quedara sense poder estudiar o finalitzar els seus estudis».

La vicerectora d’Estudiantat i Compromís Social, Inmaculada Rodríguez, ha afegit que «a més, aquestes ajudes s’alineen amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible, en concret amb la promoció de l’educació de qualitat i la reducció de les desigualtats entre les persones».

Per la seua part, la portaveu del Consell de l’Estudiantat, Laura Alcaide, ha incidit en la importància de fomentar ajudes dirigides a l’estudiantat. «La Universitat és un espai d’educació i, conseqüentment, la barrera econòmica no ha de ser cap impediment perquè ningú en quede exclòs. Les beques pròpies han d’intentar arribar on no arriben les del Ministeri o la Conselleria fins que es realitze un reforç real del sistema d’educació superior. A més, cal donar suport a les activitats que realitzem l’estudiantat per a fomentar la vida universitària des d’una perspectiva que no és estrictament acadèmica, sinó també de desenvolupament personal», ha manifestat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari