La Diputació reeditarà les seues beques d'estudis universitaris per a persones majors per un envelliment actiu a la província

La institució provincial promou el desenvolupament integran i l’autonomia persona dels majors a través del coneixement

La Diputació reeditarà les seues beques d'estudis universitaris per a persones majors per un envelliment actiu a la província
17/05/2019 -

La Diputació de Castelló reeditarà la convocatòria de beques per a afavorir que les persones majors de la província cursen estudis universitaris en la seua línia de promoure l’envelliment actiu a la província. La institució provincial manté aquesta important iniciativa que promou l’autonomia personal d’un ampli nombre de persones majors, especialment aquelles que es troben en risc d’exclusió per problemes econòmics, discapacitat, violència de gènere o uns altres factors.

La diputada provincial d’Acció Social, Elena Vicente-Ruiz, ha destacat la naturalesa d’un programa formatiu que té per objectiu el “dotar als nostres majors de les eines educatives necessàries per a guanyar en qualitat de vida i millorar la seua autonomia personal. El col·lectiu de persones majors es caracteritza per afrontar el dia a dia d’una forma activa i aquest Govern Provincial, igual que tota la societat, està en deute amb ells pel que treballarem per a implementar totes aquelles iniciatives que afavorisquen el seu desenvolupament integral”.

Un recurs útil per a això és l’aprenentatge de coneixements i habilitats que els brinda als seus estudiants majors dos programes educatius a la província com són ‘UNED Sènior’ i la ‘Universitat per a Majors’ de la Universitat Jaume I. Amb aquest objectiu, des del Govern Provincial s’han consignat prop de 12.000 euros per a “afavorir el desenvolupament intel·lectual, social i afectiu del col·lectiu dels majors castellonencs”.

Actualment hi ha beneficiaris de fins a 20 municipis

Des del Govern Provincial es facilitarà l’accés d’alumnes sènior a la ‘Universitat per a Majors’ de l’UJI i a la ‘UNED Sènior’. “Al final, -ha ressenyat Vicente-Ruiz- es tracta d’obrir aquestes beques al major nombre d’usuaris possible com demostra un programa que beneficia ja a majors d’una vintena de municipis de la província fomentant la seua il·lusió per l’aprenentatge en un gest d’agraïment per tot el que aporten al desenvolupament d’aquesta província”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari