Begoña Carrasco, alcaldessa de Castelló en solitari

La candidata del PP, Begoña Carrasco, és nomenada alcaldessa de Castelló sense els suports de Vox

Begoña Carrasco, alcaldessa de Castelló en solitari

La candidata del Partit Popular, Begoña Carrasco, ha sigut nomenada com a alcaldessa de Castelló aquest dissabte. La nova primera edil governarà la capital castellonenca en minoria, ja que no ha comptat amb els suports de Vox. Es posa fi així als dubtes sobre si els ‘populars’ governarien en solitari a la ciutat o si pactaven amb la ultradreta.

I és que el passat 28M les urnes van fer un tomb de signe polític en la capital de la Plana. El PP va créixer considerablement fins als 11 regidors, enfront dels 7 que va obtindre en 2019; en canvi, el PSOE va perdre poder lleugerament, amb 9 edils enfront dels 10 anteriors, i amb això, el lideratge en l’hemicicle; Vox va créixer amb 4 edils enfront de l’únic que va aconseguir en 2019; i Compromís es va mantenir amb els seus 3 representants. A més, Podem i Ciutadans no van superar la barrera electoral.

Amb aquests resultats, no es va poder reeditar l’Acord de Fadrell format pel PSPV-PSOE, Compromís i Podem dones de 2015 i l’alcaldia passa a la dreta amb una Begoña Carrasco que en la seua campanya ha defensat especialment la baixada d’impostos, l’impuls turístic de la ciutat i la millora de la neteja i la seguretat en els barris.

D’aquesta manera, els edils del PP en la legislatura 2023-2027 són: Begoña Carrasco, com a alcaldessa, Salomé Pradas, Sergio Toledo, Juan Carlos Redondo, Noelia Selma, Susana Fabregat, Francisco Cabañero, Ester Giner, Vicent Sales, María España i Cristian Ramírez. Per part del PSOE, al no prendre la seua acta com a regidora Amparo Marco, els edils seran José Luis López, Patrícia Porta, José María Prada de Conflent, Anunciació Lainez, Jorge Ribes, Mary Carmen Ribera, Joaquín Giner, Mónica Barabás i José Segura.

Respecte a Vox, al líder Antonio Ortolá li acompanyen Luciano Ferrer, Alberto Vidal i Arantxa Miralles; i en el cas de Compromís, la formació valencianista tindrà al portaveu Ignasi Garcia i a Vera Bou i Pau Sancho com a edils en el consistori.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari