Coneix la ruta de Pesebre a Castelló per a aquest Nadal

Des del Pesebre de l’Ajuntament, fins als col·locats en els Hospitals, aprofita per visitar-los tots

Coneix la ruta de Pesebre a Castelló per a aquest Nadal
23/12/2019 -

Com cada any, Castelló s’ha omplit de Pesebres i Naixements que es poden visitar en els diferents barris de la ciutat, des dels més tradicionals fins uns altres més especials, Pesebres vivents o a grandària real, que es poden visitar de manera gratuïta en diferents edificis o, en alguns casos, comprant entrada. Des de Castelló Extra, hem preparat aquest llistat amb els pesebres que no et pots perdre en la capital de la Plana aquest Nadal 2019-2020.

Pesebre de l’Ajuntament

Evidentment, l’Ajuntament de Castelló ha col·locat el seu propi pesebre municipal, que es pot visitar des del passat 1 de desembre. El Betlem de l’Ajuntament es troba en la plaça Major, i es pot veure gratis i en qualsevol moment el dia, ja que està a l’aire lliure. Seguirà allí fins al pròxim 7 de gener.

Pesebre de l’Hospital Provincial

També és digne de visitar el pesebre de l’Hospital Provincial de Castelló, on es munta des de 1942 un pesebre tradicional. Hui dia, compta amb més de 800 figures, unes 100 d’elles en moviment, i està obert al públic des del passat 20 de desembre, en horari de 10.30 a 13.30 i de 16.30 a 19.30 hores.

L’accés també és gratuït, i cada Nadal diferents centres educatius organitzen visites per a veure’l. A l’Hospital, fa més de 60 anys que col·loquen aquest Betlem, que serà a l’Hospital, al carrer Doctor Clarà, 19 fins al 6 de gener de 2020.

Pesebre en l’Asil

A partir del 10 de desembre, el tradicional Betlem de la Congregació de les Germanetes dels Ancians Desemparats es pot visitar gratuïtament en l’asil del Caminàs de Castelló. Es troba en la Llar Verge del Lidón i estarà obert a visites fins al 6 de gener. El seu horari és tots els dies de 10 a 13 hores i de 17 a 19 hores.

Aquest pesebre compta amb més de 200 figuretes a grandària reduïda, que representen el naixement de Jesús i altres escenes típiques dels pesebres.

Pesebre de l’Hospital General

En l’entrada principal de l’Hospital General, per l’avinguda Benicàssim s/n, es pot veure tots els dies el seu especial Pesebre, amb algunes figures en moviment. Es va col·locar el passat 31 de desembre en l’entrada d’Admissions del centre sanitari, i es pot visitar tots els dies de 8 a 22 hores fins al 6 de gener de 2020.

Es tracta d’un pesebre clàssic, amb unes 100 figures que ocupen un espai de quatre metres per dos i mitjà. L’accés és gratuït.

Pesebres de l’Església Sagrada Família

Església Sagrada Família (facebook)

L’Església Sagrada Família compta, com cada any, amb un Betlem visitable des del passat 8 de desembre fins al 6 de gener. El seu horari és de dilluns a diumenge des de les 9 a les 12 i de 17 a 20 hores, amb accés gratuït. Es troba en la Ronda Magdalena.

Però a més, a l’Església també va dur a terme una representació del Betlem Vivent el diumenge 22 de desembre, durant l’Eucaristia.

Pesebres Vivents

D’altra banda, a Castelló es duen a terme diferents representacions vivents de Pesebres, incloent-hi la que organitza cada any la parròquia de San José Obrer. Ja és tradició que el barri organitze aquestes representacions cada nadal, que enguany han sigut en tres dies, amb sessions infantils i per a adults. Ja fa més de dos anys que el temple parroquial es converteix en escenari, donant vida a aquesta especial tradició.

Aquest cap de setmana, el Teatre Principal també va acollir la representació del Naixement de Jesús, amb el tradicional Betlem de la Pigà. Aquesta actuació se celebra des de l’any 1980, i ja és un clàssic en el nadal castellonenc. Quasi 150 personatges participen en aquest espectacle, que arranca amb un pregó i una cercavila abans d’entrar al teatre.

Més informació

1 Comentari

 1. Artículos Religiosos Brabander
  Artículos Religiosos Brabander d’agost 09, 12:05

  Buenos días,
  muchas gracias por la noticia. Los nacimientos de Navidad son una tradición con muchos siglos de historia que gusta mucho a niños y mayores.
  Es importante conmemorar el nacimiento del Niño Jesús con alegría. Es un hecho que nos llena de esperanza para afrontar un nuevo año.
  Es muy satisfactorio ver que todo tipo de entidades (Ayuntamiento, hospitales, etc…) y de personas se comprometen y promueven esta bonita celebración.
  Un saludo!

  Resposta al teu comentari

Escriu el teu comentari