Benestar Social llança 'briconsells' per a evitar l'abús d'alcohol i altres drogues en Magdalena

L’Ajuntament i PATIM difondran a través de les colles i gaiates cartells amb la finalitat de promoure unes festes segures i responsables

Benestar Social llança 'briconsells' per a evitar l'abús d'alcohol i altres drogues en Magdalena
15/03/2019 -

L’Ajuntament de Castelló, a través de la Regidoria de Benestar Social i Dependència, i l’associació PATIM, han posat en marxa la campanya ‘Briconsells’ amb motiu de les festes de la Magdalena, que consisteix en la distribució de cartelleria a les entitats festeres, principalment colles i gaiates, perquè aquesta siga exhibida en les àrees destinades a la dispensació i consum de begudes alcohòliques.

El regidor delegat de l’àrea, José Luis López, ha destacat que “a vegades no podem evitar que es consumisca alcohol durant les festes, per la qual cosa és la nostra obligació difondre una sèrie de consells perquè no s’abuse d’estupefaents i es gaudisquen les festes amb responsabilitat”.

A més, López ha insistit que “durant les festes es produeixen agressions tant verbals com físiques a dones per part d’homes, per la qual cosa també és interessant promoure la cultura de la igualtat i el respecte, perquè “no, significa no, i una agressió mai està justificada, siga pel motiu que siga”, ha afirmat.

López ha destacat que “es tracta d’una campanya de reducció de riscos i control d’ús de substàncies, especialment en adolescents, i no de prevenció universal, per la qual cosa no es recomana exhibir el cartell en les zones dels locals en els quals hi haja menors d’edat, ja que, per llei, està prohibit dispensar i beure alcohol a menors d’edat”.

D’aquesta manera, s’aconsella no col·locar o exhibir aquests cartells en zones en les quals vaja a haver-hi xiquets, menors d’edat, o espais lúdics destinats a famílies, o, en cas que es col·loquen a l’interior d’algun local o carro, s’hauria d’explicar que són consells per als majors d’edat que consumeixen substàncies com l’alcohol o altres drogues.

Cal ressaltar que aquests cartells seran distribuïts exclusivament a través de la Federació de Colles, la Gestora de Gaiates i la Junta de Festes. No obstant això, des de la regidoria es prega a altres agents socials que tinguen en compte aquestes consideracions a l’hora de difondre el contingut d’aquests cartells, perquè els missatges arriben als destinataris reals.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari