Benicàssim acull l'última reunió del Grup de Treball Regional LIFE CERSUDS

Susana Marqués i Carlos Díaz participaran el dia 18 a Madrid en l’esdeveniment europeu sobre canvi climàtic

Benicàssim acull l'última reunió del Grup de Treball Regional LIFE CERSUDS
13/09/2019 -

El Grup de Treball Regional del projecte LIFE CERSUDS, l’objectiu del qual és adaptar a les ciutats als efectes negatius causats pel canvi climàtic, emprant, en aquest cas, ceràmica fora d’estoc i de baix valor comercial, ha abordat aquest matí a Benicàssim la fase final del projecte en la seua setena i última reunió.

La Casa de la Cultura ha acollit la trobada al qual han acudit membres d’administracions públiques, empreses, centres d’investigació, universitats, etc., vinculats a l’urbanisme, la gestió hídrica, el medi ambient, la ceràmica, i la participació ciutadana.

El regidor d’Urbanisme de l’Ajuntament de Benicàssim, Carlos Díaz, ha sigut l’encarregat d’obrir la trobada i ha destacat els grans avantatges que ha aportat al municipi el nou Sistema Urbà de Drenatge Sostenible que, cofinançat per la Comissió Europea, utilitza rajoles ceràmiques de baix valor comercial i alta qualitat per a evitar les inundacions i reutilitzar l’aigua de pluja. “Durant el temporal registrat ahir en el municipi es va poder comprovar l’efectivitat d’aquest projecte, ja que el paviment permeable del carrer Torre Sant Vicent va filtrar l’aigua correctament”, ha afegit Díaz.

Durant la sessió s’ha incidit sobre punts relatius a les lliçons apreses durant la fase final del projecte, però també s’han abordat les possibilitats de continuïtat d’aquest grup de treball constituït en el marc de LIFE CERSUDS més enllà de la fi del projecte.

Després d’aquesta reunió celebrada a Benicàssim, l’alcaldessa, Susana Marqués, i l’edil Carlos Díaz es desplaçaran a Madrid dimecres que ve dia 18 per a participar en l’esdeveniment europeu organitzat per LIFE CERSUDS amb el títol “Adaptant les nostres ciutats al Canvi Climàtic: experiències recents a escala europea/Adapting our cities to Climate Change: recent experiences at European scale”. Susana Marqués serà l’encarregada d’obrir l’acte i com la mateixa ha comentat, “aquest projecte suposa un important avanç per a Benicàssim, ja que ens permet convertir un problema en una oportunitat; ens proporciona un nou sistema d’estalvi de recursos i una visió més sostenible en la gestió de l’aigua”. Així mateix, la participació en LIFE CERSUDS ha aconseguit posicionar al municipi de Benicàssim “com a exemple de sostenibilitat, conscienciació i ús responsable dels recursos en l’àmbit europeu”, i això és “un èxit de tots i per a tots”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari