El Betlem de la Pigà es reinventa per adaptar-se a les mesures sanitàries

La representació serà el 19 de desembre i les entrades es poden aconseguir a partir del dia 9 al Teatre Principal

El Betlem de la Pigà es reinventa per adaptar-se a les mesures sanitàries
01/12/2020 -

El Betlem de la Pigà encetava fins a l’any passat el calendari nadalenc de Castelló, una cita que enguany es transforma per adaptar-se al compliment dels protocols i les mesures sanitàries. El dia 19 de desembre a les 19.00 hores, el Teatre Principal de Castelló acollirà un espectacle transmèdia que combinarà l’estrena del documental sobre els orígens del Betlem de la Pigà amb música en directe, danses i teatre en viu. Serà una interpretació mai vista, tant de l’obra com de les persones que hi ha al darrere.

Aquesta serà “una oportunitat única per integrar nous llenguatges i tradició”, com expliquen des de l’organització del Betlem de la Pigà, una representació que enguany fa 40 anys. Andreu Signes, director del premiat documental I’m Burning, ha estat el responsable de mostrar què va passar aquell any 1980: l’ambient del Castelló de l’època, les persones que van impulsar el Betlem, com va ser la primera representació i quin va ser l’esperit inicial que va aconseguir que nasquera una tradició.

La regidora de Cultura de l’Ajuntament de Castelló, Verònica Ruiz, ha destacat que “una tradició del Nadal castellonenc, com és el Betlem de la Pigà, es reinventa i s’adapta en aquests temps d’alerta sanitària” i ha reiterat el suport de la Regidoria de Cultura a la iniciativa que “enguany oferirà un espectacle ben diferent del públic de Castelló”.

La proposta també compta amb el suport de la Fundació Dávalos-Fletcher i la col·laboració de l’Institut Valencià de Cultura. José Vicente Ramón, gerent de la Fundació, comenta com “En aquests 40 anys heu sabut honrar la memòria dels que ja no estan (Miquel, Matilde, Xavi, Vicent, Michel, Rafa, …)” i transmet “la felicitació dels que formem la Fundació Dávalos-Fletcher i donem suport al vostre projecte any rere any”. El conjunt de col·laboracions es completa amb el disseny del cartell per part d’un o una artista local i que enguany ha estat creació de Lledó Queral.

Així doncs, les entrades es podran adquirir dues hores abans de la funció o, de forma anticipada, a partir del 9 de desembre a la taquilla del Teatre Principal de Castelló (dimarts i divendres de 12.00 a 14.00 hores, dimecres i dijous de 18,00 a 21,00 i dissabtes d’11.00 a 14.00 hores) i a través d’internet per Instant-ticket a partir del mateix 9 de desembre a les 18.30 hores. Tindran un preu entre 5 i 10 euros.

L’aforament del teatre s’ajustarà a les recomanacions sanitàries del moment per tal de gaudir de l’espectacle de forma segura. Es pot consultar més informació i detall a les xarxes socials de l’associació: Facebook (Betlem de la Pigà) i Instagram (betlem_de_la_piga).

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari