Bicicas supera els 900.000 préstecs l'últim any i amplia la seua xarxa de bancades a Castelló

La majoria dels 6.641 usuaris actius són joves de 18 a 29 anys que es traslladen entre el centre de la ciutat, l’estació de tren i l’UJI

Bicicas supera els 900.000 préstecs l'últim any i amplia la seua xarxa de bancades a Castelló
09/02/2020 -

El servei municipal de préstec de bicicletes de Castelló, Bicicas, ha conclòs l’últim any superant els seus registres històrics tant en préstecs com en usuaris actius i noves bicicletes. Al llarg de l’any, Bicicas ha acumulat 913.150 préstecs en les 60 bases que componen la seua xarxa.

Aquestes dades revelen un ús cada vegada més intensiu del servei, ja que augmenta en un 6,38% respecte als 858.382 préstecs de l’any 2018. Així mateix, el 2019 ha acabat amb 6.641 usuaris actius entre els diferents abonaments, xifra superior als 6.391 amb els quals va començar. També cal destacar la incorporació de 150 noves bicicletes en 2019, per la qual cosa en total s’han aconseguit les 511 unitats.

Amb una mitjana de 2.507 préstecs diaris en 2019, els joves d’entre 18 i 29 anys representen més de la meitat dels usuaris actius. La majoria d’ells utilitza el servei de préstec de bicicletes per a desplaçar-se entre el centre de la ciutat, l’estació de tren i la Universitat Jaume I, tal com proven les dades d’ús de cada punt. De les 60 bases que *Bicicas té repartides per Castelló i el Grau, les cinc més utilitzades estan situades en l’avinguda Sos Baynat, l’estació de tren i autobusos, el Passeig Morella, la plaça Jutge Borrull i l’avinguda Barcelona.

El regidor de Mobilitat Sostenible, Jorge Ribes, s’ha mostrat satisfet amb els resultats del servei municipal de préstec de bicicletes durant l’últim any. «Des del govern municipal portem anys treballant en la millora del Bicicas i a potenciar el seu ús com a alternativa de mobilitat sostenible», ha incidit.

L’edil ha recordat que l’Ajuntament ha respost a l’increment de la demanda posant més bicicletes i bases a la disposició dels castellonencs. «Ara comptem amb una xarxa de 60 bases gràcies a la recent instal·lació d’una nova amb 12 ancoratges al carrer Sant María Rosa Molas», ha detallat. Per a Ribes, la incorporació de més bases i bicicletes exemplifica el compromís del govern municipal amb les alternatives de transport públic. «Bicicas constitueix un dels pilars sobre els quals construir una Castelló més sostenible», ha valorat el regidor de Mobilitat Sostenible.

L’augment de les bicicletes disponibles i la suma d’una nova base es suma a la llista de millores empreses des de 2015 per a respondre a les necessitats dels usuaris de Bicicas. En aqueix sentit, Mobilitat Sostenible ha ampliat el nombre d’ancoratges en les bases més utilitzades, renovat el programari i el panell d’usuari per a fer-los més accessible i llançat l’aplicació mòbil que possibilita traure les bicicletes sense recórrer a la targeta, entre altres mesures. Per tot això, Bicicas contribueix a complir els objectius del Acord de Fadrell en matèria de mobilitat urbana fomentant un transport públic més sostenible, responsable i modern.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari