Les bicis adaptades de Castelló, nou recurs de la guia de turisme accessible de Cocemfe CV

L’Ajuntament va activar en 2019 el servei de bicicletes adaptades amb l’adquisició de dos models per a impulsar l’oci inclusiu

Les bicis adaptades de Castelló, nou recurs de la guia de turisme accessible de Cocemfe CV
29/01/2022 -

El servei de bicicletes adaptades posat en marxa per l’Ajuntament de Castelló al desembre de 2019 ha sigut seleccionat per a l’elaboració de la guia La Comunitat Valenciana, també per a tu, un projecte per a l’impuls del turisme accessible que ha elaborat la Confederació de Persones amb Discapacitat Física i Orgànica de la Comunitat Valenciana (Cocemfe CV) amb la col·laboració de Turisme Comunitat Valenciana.

L’Ajuntament de Castelló va activar el servei de bicis adaptades després d’adquirir, a través dels pressupostos participatius, dos models. En concret, es tracta d’una bicicleta per a persones usuàries de cadires de rodes que vulguen usar-les amb les seues cadires, i una altra que és una combinació entre una bicicleta i una cadira de rodes. El servei és gratuït i és gestionat a través de Cocemfe Castelló, per la qual cosa tots els usuaris i usuàries interessades a utilitzar alguna d’aquestes bicicletes han de dirigir-se a l’entitat a través del mail bicicletas@cocemfecs.org o del telèfon 964 234085. Poden sol·licitar-se per al seu ús de dilluns a diumenge.

La regidora de Benestar Social, Dependència i Infància, Mary Carmen Ribera, ha manifestat que “la inclusió d’aquest servei en la guia dedicada a un turisme accessible elaborada per Cocemfe CV és una molt bona notícia i suposa un impuls més per a avançar en un oci cada vegada més accessible”.

El vicepresident de Cocemfe CV i president de Cocemfe Castelló, Ramón Meseguer, ha destacat la implicació de la ciutat en la inclusió del col·lectiu: “Castelló es col·loca com una de les ciutats que més aposta pel turisme accessible amb aquesta ruta que s’uneix a una altra anteriorment dissenyada, Castelló de les estreles, la qual cosa la converteix en un exemple per a continuar millorant les condicions d’accessibilitat tant per al seu habitants com per a les persones que ens visiten”.

La guia La Comunitat Valenciana, també per a tu de Cocemfe CV, presentada en la recent Fira Internacional de Turisme (Fitur), recull un total de 40 recursos turístics ressenyats, entre els quals es troben allotjaments, restaurants, platges accessibles, museus, paratges naturals o aparcaments, a més de recomanacions específiques per al col·lectiu de persones amb discapacitat.

En aquesta edició s’han inclòs destins com Orpesa, Benicàssim, Castelló, València, Sagunt, Santa Pola i Tabarca. En el cas de Castelló, la guia proposa un passeig en les bicis adaptades de l’Ajuntament pel passeig marítim de Castelló. Es tracta d’un dels trams que conformen la ruta Castelló amb bici, que també connecta la Via Verda de la Mar amb els passejos marítim de Benicàssim i Castelló en una proposta que combina l’esport i la naturalesa.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari