Benestar Animal renova el conveni amb els centres veterinaris per a subvencionar l'esterilització d'animals adoptats

Per segon any consecutiu, el consistori impulsa aquest programa per a incentivar l’adopció i fomentar una tinença responsable

Benestar Animal renova el conveni amb els centres veterinaris per a subvencionar l'esterilització d'animals adoptats
02/04/2021 -

La Regidoria de Benestar Animal renova el conveni amb centres veterinaris de la ciutat per facilitar les esterilitzacions d’animals adoptats. Amb aquesta proposta, l’Ajuntament de Castelló facilita l’adopció de gossos i gats a la ciutat i fomenta la tinença responsable, dues accions fonamentals per a avançar “cap a aconseguir el sacrifici zero i millorar la salut i el benestar dels animals a Castelló”.

Així ho ha manifestat el regidor de l’àrea de Benestar Animal, Ignasi Garcia, qui ha destacat que “amb aquest acord amb el Col·legi de Veterinaris, les persones que adopten no han d’assumir grans costos i poden tindre l’assessorament de professionals en la primera fase de la integració a la vida a la nova llar”. Garcia, qui s’ha reunit amb els representants de l’entitat, ha agraït la col·laboració de les clíniques participants i ha recordat “que la tasca dels i les professionals de la veterinària també ha sigut essencial en un any com aquest, ja que han tingut cura dels animals que ens han fet companyia durant uns mesos molt durs”.

Cal destacar que amb aquest programa, el consistori redueix els costos d’una adopció, ja que la intervenció per esterilitzar a una mascota oscil·la entre 100 i 300 euros atenent a les característiques de l’animal. Els usuaris i les usuàries que sol·liciten la subvenció de Benestar Animal, només han d’abonar el cost de l’analítica general prèvia a la intervenció quirúrgica. Igualment, s’assegura així que les operacions es realitzen per part persones col·legiades amb totes les garanties sanitàries.

Es poden acollir al programa aquelles persones que adopten una mascota abans de l’octubre de 2021. Per tal d’adherir-se a la subvenció, cal saber que la mascota adoptada ha de tindre més de sis mesos d’edat i que el tràmit es pot completar al departament de Salut Pública (Palau de la Festa) amb cita prèvia, on ompliran la fitxa d’adhesió i se’ls assignarà un centre veterinari col·laborador.

Per fer possible aquesta campanya, la Regidoria de Benestar Animal ha comptat amb la col·laboració de la Clínica Veterinària María Segura, la Veterinària Pet Center, la Clínica Sant Antoni, el Centre Veterinari de La Plana, la Veterinària Assisvet, la Clínica Veterinària Virgen del Pilar, el Centre Veterinari Sant Pere, la Clínica Guallart, Clínica Veterinària Guillermo Ordóñez.

A aquesta iniciativa, cal sumar les accions de col·laboració que desenvolupa l’Ajuntament de Castelló amb les protectores de la ciutat per garantir les cures i els tractaments dels felins que viuen en colònies. Així mateix, tal com es va publicar al portal de transparència del consistori, el 80% dels animals rescatats a Castelló acaben sent adoptats o recuperats pels seus responsables.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari