Castelló alerta del risc sanitari de deixar les bosses de fem fora del contenidor

Aquesta negligència alenteix les labors de recollida i pot implicar sancions

Castelló alerta del risc sanitari de deixar les bosses de fem fora del contenidor
14/04/2020 -

La Regidoria de Reciclatge i Gestió de Residus de l’Ajuntament de Castelló ha advertit dels perills que suposa l’abandó de les bosses de fem al costat dels contenidors, sense depositar-les en el seu interior. Les deixalles domiciliàries embruten la via pública però també poden suposar un risc sanitari en aquest context de crisi per la COVID-19 si alguna persona o alguna animal entra en contacte amb restes contaminades.

Així ho ha explicat l’edil responsable de l’àrea, Ignasi Garcia, qui ha recordat que “tenim a més de 40 professionals treballant diàriament i exclusivament en la desinfecció dels contenidors, pel que tocar-los no suposa risc si seguim les mesures d’higiene bàsiques recomanades per les autoritats sanitàries i ens rentem les mans abans i després de baixar el fem”. De fet, el consistori acumula prop de 8.000 desinfeccions de contenidors i papereres d’ençà que es va decretar l’estat d’alarma.

Garcia també ha alertat que aquesta negligència alenteix considerablement el treball del personal de neteja i el posa en risc, de manera que “és una qüestió de civisme i de solidaritat” depositar les bosses a l’interior dels contenidors. Els camions de recollida de càrrega lateral impedeixen que les bosses puguen ser depositades en el seu interior, per la qual cosa el personal de neteja ha de multiplicar els esforços per a poder recollir totes les restes abandonades en la via pública.

Actualment, 281 professionals treballen directament en la prestació de serveis de neteja viària i recollida de residus de la ciutat de Castelló, organitzats en torns de dia i de nit. El personal ha rebut nombroses mostres d’agraïment de part de la ciutadania, un agraïment al qual s’ha sumat Garcia en destacar que “ara més que mai veiem que aquesta és una tasca essencial i ara, més que mai, hem de fer aquests xicotets gestos per a facilitar el treball a les persones que són al carrer”.

Nova ordenança reguladora i sancionadora

Des de fer uns mesos el consistori treballa en l’elaboració d’una nova ordenança municipal de Neteja i Recollida de Fems, ja que la que vigent data de l’any 1978, així com l’activació del Pla d’Ecoparcs del consorci de residus C-2. En aquest sentit, la proposta que ultima el departament de Gestió de Residus regula el depòsit de residus en els llocs habilitats per l’administració i contempla l’aplicació de sancions a aquells ciutadans, ciutadanes o empreses que incomplisquen la normativa.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari