'La bomba Carraixet' rep el premi de la Fundació Huguet de Castelló com a millor producció cultural de l'any

El documental és reconegut per unir la cultura popular musical de l’època i el context dels anys de la transició valenciana

'La bomba Carraixet' rep el premi de la Fundació Huguet de Castelló com a millor producció cultural de l'any
11/06/2022 -

El Patronat de la Fundació Huguet ha guardonat ‘La bomba de Carraixet’ amb el premi a la millor producció cultural en valencià del 2021. Aquest premi reconeix un documental que recorre la història de la família Giner i el nucli del grup musical Carreixet, quan un grup d’extrema dreta va col·locar una bomba davall de la seua furgoneta el 9 d’octubre de 1979.

El president de la Fundació Huguet, Ignasi Garcia, ha destacat que “donem el premi a l’audiovisual 2021 al grup de música Carraixet i al reportatge ‘La bomba Carraixet’ pels més de 40 anys en música en valencià i mantindre la nostra llengua viva, i perquè recorda un episodi fosc on el terrorisme feixista féu un atemptat amb bomba – per sort fallida – al vehicle del grup”. Garcia també ha aprofitat per a reivindicar que “els que odien la nostra llengua estan disposats a creuar totes les línies i nosaltres hem de preservar la nostra llengua parlant-la i cantant-la que és la manera de fer-la viva”.

Garcia ha lliurat el premi exaquo a la seua directora Helena Sánchez i al grup musical Carraixet. Amb aquest premi la Fundació també vol reconéixer els mèrits del relat de la vida de la família Giner i els perills que es van patir al nostre territori durant el període de la transició a la democràcia.

‘La bomba Carraixet’ té una durada de cinquanta-cinc minuts, ha comptat amb la participació d’À Punt Mèdia i també ha estat guardonat com a millor curt documental en els IV Berlanga de l’Audiovisual Valencià 2021. Cal assenyalar que l’estrena del documental va tindre una gran acollida d’audiència.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari