Ràpida resposta dels mitjans aeris enfront de les alertes d'incendi

El presidente de la Diputación ha visitado las tres bases existentes en la provincia en las que se encuentran los aviones y helicópteros

Ràpida resposta dels mitjans aeris enfront de les alertes d'incendi
11/10/2019 -

El president de la Diputació, José Martí, ha visitat en la jornada de hui les tres bases amb recursos aeris per a l’extinció d’incendis que gestiona el Consorci Provincial de Bombers a la província de Castelló, situades en Tirig, l’Aeroport de Castelló i l’Aereoclub de Castelló. Ha estat acompanyat pel diputat provincial de Bombers, Abel Ibáñez, i pel cap de la secció Forestal del Consorci, Fernando Kindalán.

El president Martí ha felicitat Fernando Kindelán, a tot l’equip que està a càrrec seu, a la Generalitat, als pilots dels avions i helicòpters i als integrants de les brigades forestals “per l’excepcional labor que realitzen per a mantenir viu el nostre bosc”. “És important”, ha dit, “que la ciutadania conega la gran labor que realitzen aquests treballadors públics, que quan es produeix una alerta, es posen en vol en tan sols 4 o 5 minuts per a arribar al més prompte possible al lloc en el qual es produeix el foc i poder atallar-lo”. Ha afegit que “aquesta celeritat és determinant perquè com m’ha dit un dels professionals amb els quals he parlat, al principi, tots els incendis són xicotets; per tant, actuar amb la màxima rapidesa és importantíssim”. “És alguna cosa”, ha afegit, “que sabem bé tots els que som alcaldes de poble amb massa arbòria pròxima, que quan arriba l’estiu estem especialment preocupats”.

Segons ha informat el cap de la secció forestal del Consorci Provincial de Bombers, Fernando Kindelán, “els mitjans aeris de les bases de Tirig, l’Aeroport de Castelló i l’Areoclub de Castelló es mantenen actives tot l’any, amb major o menor concentració d’efectius, segons l’època i el grau de risc”. Són mitjans de la Generalitat Valenciana que gestiona el Consorci, “que s’incrementen quan es produeix un incendi de grans dimensions, perquè llavors arriben fins a Castelló vehicles aeris amb base en València i Alacant. També ocorre el contrari quan es produeix un incendi important en les altres dues províncies de la Comunitat”.

Kindelán ha explicat que “encara que enguany i l’anterior han sigut bons perquè no s’han registrat grans incendis, els mitjans aeris estan operatius tot l’any perquè si més no s’espera pot sorgir una crisi”. En aquests moments hi ha un helicòpter en la base de Tirig, un altre en l’Aeròdrom de Castelló, i sengles avions en l’Aeroport de Castelló, un de càrrega en terra i un altre amfibi”.

Una vegada visitades les tres bases aèries, José Martí, el diputat Ibáñez i el cap de la secció forestal del Consorci, Fernando Kindelán, han recorregut en helicòpter bona part de la província de Castelló. En el transcurs del vol, el president de la Diputació ha pogut conéixer de primera mà els detalls del treball que realitzen els professionals de l’extinció d’incendis.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari