Els bons de comerç de fins a 100 euros per a la 'tornada al col·le' s'activaran el 12 de setembre a Castelló

Els bons de comerç de fins a 100 euros per a la 'tornada al col·le' s'activaran el 12 de setembre a Castelló
05/09/2022 -

L’Ajuntament de Castelló, a través de la regidoria d’Innovació Comercial, activarà a partir del 12 de setembre la campanya de bons de comerç per a realitzar compres relacionades amb la tornada a escola. D’aquesta forma, des d’aqueix dia i fins al 20 d’octubre, les famílies podran adquirir els bons de fins a 100 euros (dels quals pagarà la meitat i la resta està subvencionada pel consistori) per a realitzar compres de productes per a l’inici del curs com a roba infantil o juvenil, calçat, articles d’esport, papereria, llibreria o paqueteria, entre altres. Prèviament a aquesta data, hi haurà un període en el qual els comerços minoristes interessats puguen adherir-se a la campanya. En total, podran beneficiar-se dels bons un màxim de 3.800 veïns i veïnes de Castelló i un mínim de 760.

L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha recordat que es tracta d’una actuació “pensada per a la reactivació del consum en el comerç local de la ciutat, però que també va dirigida a ajudar a les famílies amb les despeses extra que implica la volta a les classes”. Marco ha recalcat que aquesta mesura se suma a altres aplicades recentment com el descompte del 30% en els abonaments del transport municipal. “Són mesures dirigides a fer costat a les famílies i pal·liar les conseqüències de l’augment dels preus en aquest inici de curs”, ha apuntat.

Està previst que en la pròxima Junta de Govern Local s’aproven les bases reguladores de les subvencions de la campanya i la designació de Confecomerç-CV com l’entitat que gestionarà la iniciativa.

“Es tracta d’una actuació que tindrà una repercussió directa en el xicotet comerç de la ciutat en aquest inici de curs”, ha destacat la regidora d’Innovació Comercial, Mary Carmen Ribera. En aquest sentit, Ribera ha explicat que, prèviament al 12 de setembre, s’obrirà un període d’informació als comerços perquè aquells que estiguen interessats s’adherisquen a la campanya. Està previst que aquesta fase es desenvolupe fins al 12 de setembre.

D’aquesta manera, fins a aqueixa data, els comerços minoristes els productes dels quals estiguen relacionats amb la tornada a escola (roba infantil o juvenil, calçat infantil o juvenil, articles d’esport, papereria o llibreria, i paqueteria o merceria) i vulguen adherir-se hauran de fer-ho mitjançant el formulari d’inscripció que s’habilitarà en la pàgina web de la campanya (que es donarà a conéixer més endavant). Podran participar de manera gratuïta tots els comerços minoristes de la ciutat amb un local permanent obert al públic a la ciutat i amb un màxim de 15 treballadors i que estiguen donats d’alta en els epígrafs de comerç minorista amb venda de productes anteriorment citats.

Compra de bons

Del 12 de setembre al 20 d’octubre s’activarà a través de la pàgina web de la campanya la compra dels bons per part de la ciutadania. En concret, es posaran en circulació bons per quanties de 20, 50 i 100 euros, dels quals les persones consumidores pagaran la meitat (10, 25 i 50 euros). Seran beneficiàries persones físiques majors de 18 anys empadronades a Castelló, que podran obtindre un màxim de cent euros per cada DNI, dels quals abonaran el 50%.

Amb ells, les famílies podran adquirir productes relacionats amb la tornada a escola en aquells establiments que se sumen a la campanya i els productes de la qual estiguen relacionats amb l’inici del curs lectiu. Els bons podran ser descarregats a través de la web de la campanya, únicament es podrà utilitzar un bo per compra i haurà d’utilitzar-se pel seu import total en una sola compra.

Per a aquesta campanya, l’Ajuntament de Castelló aportarà uns 50.000 euros a Confecomerç-CV per a la posada en marxa, desenvolupament i gestió de la iniciativa. D’ells, 38.000 euros es destinaran a subvencionar els bons, per la qual cosa està previst que beneficie a un màxim de 3.800 persones i un mínim de 760.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari