8 sanitaris afectats per un brot de coronavirus a l'Hospital General de Castelló

L’hospital ha aïllat a tot el personal asimptomàtic que ha donat positiu

8 sanitaris afectats per un brot de coronavirus a l'Hospital General de Castelló
03/12/2020 -

L’Hospital General de Castelló ha registrat hui un nou brot de coronavirus que ha afectat 8 sanitaris en una de les plantes covid de l’hospital. Les persones asimptomàtiques que han donat positiu han sigut aïllades de la resta de personal i es repetiran les proves a tot l’equip assistencial de la planta que va donar negatiu en els test.

Després que altres hospitals hagen patit brots, com La Magdalena, Vinaròs o Provincial, ara és l’hospital de referència de la província el que detecta 8 contagis entre els sanitaris del centre. En concret, segons fonts de Sanitat, es tracta de huit professionals de la unitat de Pneumologia, infermeres i tècnics auxiliars en la seua majoria.

Quan s’ha deixat constància de l’ocorregut, la Unitat de Riscos Laborals i el servei de Medicina Preventiva “ha activat el protocol i ha verificat que el personal ha desenvolupat el seu treball d’atenció a pacients amb tots els equips de protecció pertinents”, segons les mateixes fonts. A més, “s’ha aïllat al personal simptomàtic que ha donat positiu i es repetiran les proves PCR a tot l’equip assistencial de la planta que va donar negatiu en la primera presa de test”.

Per tant, en principi, es desconeixeria el focus de contagi o es treballaria en la hipòtesi que algú del personal haja pogut contagiar-se fora del centre hospitalari, segons afirmen diversos mitjans de comunicació. A més, set sanitaris de la planta 3B estan aïllats, després que un pacient ingressat en aquesta zona no covid haja donat positiu. La primera prova ha donat negativa, segons indiquen fonts sindicals, encara que està previst realitzar-los una altra.

La província de Castelló va registrar en les últimes 24 hores 126 nous casos per coronavirus, que eleva a 11.877 el total de casos durant la pandèmia. En el conjunt de la Comunitat Valenciana s’han registrat 1.419 nous casos de coronavirus confirmats i 29 defuncions des de l’última actualització. El nombre de persones ingressades és de 1.265 i el nombre de llits ocupats ha baixat tant en planta com en crítics.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari