Totes les gaiates podran sol·licitar subvencions en 2020

Fins ara només se centraven en l’eficiència energètica i ara s’amplien a altres elements de la construcció del monument

Totes les gaiates podran sol·licitar subvencions en 2020
18/11/2019 -

L’equip de govern de la nova Diputació, atenent la petició formulada per la Federació Gestora de Gaiates, ampliarà les bases de la línia de subvenció per a la construcció dels monuments, amb l’objectiu que totes les comissions de sector puguen tindre accés a aquestes ajudes. Així ha quedat de manifest en la reunió que la vicepresidenta, Patricia Puerta, i la diputada de Cultura, Ruth Sanz, han mantingut en el Palau Provincial amb els representants de la Gestora, Arturo España i Raúl Collazos. La línia d’ajudes ascendeix a 28.500 euros, la qual cosa suposa una subvenció de 1.500 euros per a cadascuna de les 19 gaiates.

Es tracta d’una ampliació de bases a diversos elements de la construcció del monument gaiater, sense centrar-lo únicament en l’eficiència energètica, com succeïa fins ara. Segons ha explicat la diputada de Cultura, “sense aquesta modificació, algunes gaiates no podrien accedir a les ajudes en 2020 perquè no tots els anys és necessari adquirir nous elements d’il·luminació”. “Amb aquesta decisió”, ha afegit, “totes les gaiates podran disposar d’una ajuda de 1.500 euros”.

Per part seua, la vicepresidenta Puerta ha assenyalat que “la mesura adoptada posa de manifest el suport de la Diputació al moviment fester de Castelló i, molt especialment, a les gaiates, a les quals volem agrair tot l’esforç que realitzen per a mantenir les nostres tradicions i engrandir les festes de la Magdalena”.

A les ajudes de 1.500 euros per gaiata que fan un total de 28.500 euros, cal afegir que la Diputació i la Gestora mantindran el conveni per a la contractació de bandes de música en les desfilades, que ascendeix a 25.000 euros.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari