La Diputació participa en la campanya escolar 'Salvadors de Paraules' per a la defensa i la promoció del valencià

El Govern Provincial conjumina esforços amb l’Acadèmia Valenciana de la Llengua i ha publicat el conte ‘Una faula com abans’

La Diputació participa en la campanya escolar 'Salvadors de Paraules' per a la defensa i la promoció del valencià
11/04/2019 -

La Diputació de Castelló, al costat de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, ha participat en la iniciativa didàctica ‘Salvadors de Paraules’ que duu a terme el Col·legi Carles Salvador de Castelló per a la defensa i la promoció de la llengua valenciana. Com a resultat d’aquest projecte, el Govern Provincial i el màxim òrgan regulador del valencià han editat el conte ‘Una faula com abans’, a través del qual es presenten les paraules valencianes, poc conegudes o usades només per la gent gran, que els alumnes han decidit salvar i valorar.

El vicepresident primer i diputat provincial de Cultura, Vicent Sales, ha participat en aquest emotiu acte al costat del president de l’AVL, Ramón Ferrer, el conseller d’Educació, Vicent Marzà, i l’alcaldessa de Benassal i presidenta de la Fundació Carles Salvador, Mª Luz Monterde.

Sales ha agraït a tots el treball realitzat amb aquesta iniciativa i ha expressat el seu compromís “per defensar i valorar la nostra llengua”.

Cal recordar que el Govern Provincial duu a terme una aposta ferma per la promoció de l’ús del valencià a la província a través de les línies d’ajudes, l’edició de llibres en valencià i diverses activitats culturals i literàries com el concurs de narrativa en valencià Josep Pascual i Tirado.

“Treballem, igual que va fer el mestre Carles Salvador i igual que fan els nostres estudiants, perquè mai es detinga la llarga vida de les nostres paraules valencianes”, ha assenyalat Sales.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari