Castelló llança 'Recicla Vidrio por ellas' amb motiu del Dia Mundial contra el Càncer de Mama

Castelló llança 'Recicla Vidrio por ellas' amb motiu del Dia Mundial contra el Càncer de Mama
16/10/2020 -

La campanya “Recicla vidrio por ellas”, la qual celebra la seua quinta edició consecutiva, arriba a Castelló per a la commemoració del Dia Mundial contra el Càncer de Mama. La iniciativa té com a objectiu incentivar el reciclatge d’envasos de vidre per a cuidar del medi ambient i contribuir així amb una causa solidària: la prevenció del càncer de mama.

Des de hui i durant les pròximes setmanes, sis iglús roses estaran situats en les places Mª Agustina, Independència i Fadrell de la capital. Ecovidrio transformarà els envasos de vidre depositats en els contenidors en una donació a la Fundació Sandra Ibarra de Solidaritat Enfront del Càncer.

El regidor de Reciclatge i Gestió de Residus, Ignasi Garcia, i el representant de Ecovidrio, Manuel Sala, han estat acompanyats pel president l’Associació Espanyola Contra el Càncer (AECC) de Castelló, Carlos Camahort; la coordinadora de l’entitat, Salomé Esteller, i el gerent d’FCC-Fobesa, Vicente Colás, durant el llançament de la campanya. “Aquesta és una iniciativa que busca animar al reciclatge i que la ciutadania prenga consciència sobre els resultats positius que té sobre l’entorn i sobre la societat fer el gest de llançar al contenidor de vidre les botelles i els envasos”, ha assegurat l’edil. Garcia ha recordat que “en aquest cas serà la recaptació de fons per a la investigació, però habitualment estarem millorant significativament el nostre entorn si contribuïm a reciclar”.

Castelló se suma així a una iniciativa que s’ha estés per més de 140 ciutats de tot el territori i que compta amb Sandra Ibarra com a ambaixadora del projecte. Ágatha Ruiz de la Prada ha dissenyat un miniglú especial per a l’ocasió, en el qual es destaca el lema “Llenos de vida”. El miniglú es podrà adquirir a través de la web Miniglu.es, i els beneficis es destinaran a la Fundació Sandra Ibarra per a contribuir a la prevenció i investigació del càncer.

Dades de reciclatge de vidre a Castelló de la Plana

Segons les últimes dades relatives a 2019, els habitants de Castelló de la Plana van reciclar un total de 1.497 tones d’envasos de vidre, la qual cosa suposa que cada habitant va reciclar de mitjana 8,7 kg. Respecte a la taxa de contenerització, Castelló de la Plana se situa amb una mitjana de 332 habitants per contenidor i compta amb un total de 517 contenidors per als residus d’envasos de vidre instal·lats.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari