Castelló impulsa campanyes escolars de medi ambient en Eduquem en verd

Les Regidories de Transició Ecològica i d’Educació col·laboren a conscienciar i posar en valor l’entorn natural de la ciutat

Castelló impulsa campanyes escolars de medi ambient en Eduquem en verd
24/09/2019 -

L’Ajuntament de Castelló L’Ajuntament de Castelló oferirà en l’actual curs escolar en els centres públics i concertats de la ciutat dotze campanyes mediambientals per a reforçar la formació en sostenibilitat i posar en valor l’entorn municipal del terme municipal. El nou catàleg ha sigut impulsat per la Regidoria de Transició Ecològica amb la col·laboració de la Regidoria d’Educació. Contempla jornades en paratges emblemàtics com el parc Meridià, la Marjaleria, la Pineda o Ribalta. Com a novetat, inclou l’activitat 50/50, un programa que implica centres escolars perquè reduïsquen la meitat el seu cost energètic.

Els regidors de Transició Ecològica i Educació, Fernando Navarro i Francesc Mezquita, han presentat el catàleg aquest dimarts. Navarro ha destacat que la campanya va destinada a les etapes d’infantil, primària i primer i segon d’ESO i a centres d’educació especial. El procés d’inscripció es prolongarà fins al 13 de desembre.

Mesquita ha subratllat que Eduquem en verd promou la convivència i el treball en equip entre l’alumnat de primària, secundària i centres d’educació especial.

“Castelló brilla: programa 50/50 d’estalvi energètic” recull la creació d’un consell energètic en els centres participants en el qual alumnat i professorat, amb assessorament tècnic professional, s’encarregarà de gestionar l’energia de. L’objectiu és aconseguir un 50% de rebaixa de la tarifa energètica, mentre l’altra meitat es dirigiria a millores en el propi centre.

Altres dues accions inclouen teatre; per exemple en “Interprete’m Ribalta” es farà una visita teatralitzada, mentre “Teatre en verd” programarà obres de teatre en els centres sobre els hàbits diaris o la relació en l’entorn.

“Amb les nostres aus”, experts ornitòlegs ensenyaran ocells autòctons en diversos parcs de la ciutat; i en “Educació per l’aigua al Molí la Font” hi haurà, a més un visita al seu brollador, tallers educatius com el joc de l’aigua.

La campanya integra, a més, excursions en “Al Parc Meridià”, “La Pineda, el pulmó de Castelló”, en “La Marjal, un ecosistema particular”, o en “El Parc Litoral”.

També hi haurà dues activitats per a l’etapa infantil, amb una “gimcana en la Pineda”, i una activitat de conscienciació en la importància de mantenir el litoral net a la platja del Planetari.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari