El Carnestoltes del Grau torna aquest cap de setmana amb novetats

El recorregut fins a arribar a la recepció del Rei Carnestoltes serà totalment nou i comptarà amb una batucada per a animar la festa, entre altres canvis

Ajuntament de Castelló de La Plana

El Carnestoltes del Grau torna aquest cap de setmana amb novetats

Aquest cap de setmana, la capital de la Plana serà la capital de la festa i la comicitat amb la celebració del Carnestoltes del Grau de Castelló 2020, una cita en la qual no faltarà la música, el color i la diversió i que arribarà amb novetats. Segons ha anunciat l’ajuntament, del 21 al 23 de febrer, aquesta festa tornarà amb un caràcter renovat.

La principal novetat és el canvi de recorregut de la desfilada principal del dissabte a la vesprada, que enguany recorrerà els carrers Churruca, Canalejas, Gravina, Passeig Bonavista i Treballadors de la Mar per a acabar en el Port, on estarà la carpa de Carnestoltes. Per tant, un altre dels canvis és que no se situarà al parc de la Panderola, amb l’objectiu d’evitar molèsties als veïns i veïnes.

A això se suma que les activitats infantils, que es reforçaran, es concentraran en el recentment obert parc de la Panderola, que ha ampliat la seua seguretat i funcionalitat després de les obres finançades pels Fons Europeus FEDER.

En aquest sentit, Pilar Escuder, regidora de festes, ha destacat “l’esforç d’aquests últims anys per a potenciar l’atractiu d’una festa que guanya cada vegada més públic al Grau”. “Estem convençuts que continuarà creixent per la implicació de col·lectius, associacions i particulars, i pel suport que brindem a una celebració singular de la nostra ciutat i a la qual volem dotar de major atractiu turístic”.

Programació Carnestoltes de Castelló 2020

Així, segons ha indicat el consistori, aquest cap de setmana tindrà una àmplia programació del Carnestoltes del Grau de Castelló 2020, amb noves activitats i ubicacions.

En concret, el divendres 21, el parc de la Panderola serà l’escenari de la Cridà infantil, a les 18.30, amb la posterior actuació de la Música és la festa, un espectacle de la companyia Drac Màgic Teatre. A les 19.30 hores, Pitakumba Batukada farà una cercavila que anirà des del parc fins a la tinença d’alcaldia, on, a les 20 hores, es farà la recepció del Rei Carnestoltes i el lliurament de la vara de comandament, amb un espectacle de llum i música de La Fam. Per a posar el fermall d’or, es farà el sopar de pa i porta, amb música en la carpa a càrrec del Showman del Serrucho i Decajón.

Respecte al dissabte 22, a les 12.00 hores, tindrà lloc la Desfilada Infantil, en el qual els més xicotets mostraran les seues disfresses acompanyades de l’espectacle ‘Píxels’ de la Banda del Drac, al parc de la Panderola. A les 17.15, es farà el Taller de Màgia i l’espectacle ‘Magia a dos’ en el mateix espai i a les 19.00 serà el torn de la Gran Desfilada, en el qual el Rei Carnestoltes, les comparses, carrosses, artistes i xarangues desfilaran amb les millors gal·les. Finalment, hi haurà música en la carpa amb Rafa Ventura DJ, Patxi Ojana i el Remember Festival.

Finalment, el diumenge 23, a les 12.30, Projecte Calatrava es pujarà a l’escenari amb ‘El baül dels contes’, mentre que a les 18.00 serà el desfile de la Sardina, al parc de la Panderola. A continuació, els Versots de Botafocs i l’Enterrament de la Sardina acomiadaran el Carnestoltes i començarà el compte arrere per al 2021.

A més, l’Ajuntament de Castelló ha anunciat que, de nou, hi haurà servei especial de transport públic amb el TRAM el divendres 21, fins a les 3.00 hores de la matinada, amb freqüència cada hora.

Més informació

1 Comentari

  1. Eugenio
    Eugenio de febrer 18, 09:53

    La plaza de La Panderola ha quedado mejor de lo que estaba, sin embargo la locomotora y el vagón no han sido restaurados. El vagón con una puerta rota a merced de los vándalos y la locomotora pintada de manera chapucera tapando con pintura de baja calidad, la numeración. Sería deseable que el Ayuntamiento adecentara esta joya histórica y la protegiera del vandalismo y de la climatologia con una cubierta y un vallado perimetral.

    Resposta al teu comentari

Escriu el teu comentari