Carolina Pascual destaca la gran activitat tecnològica de Castelló i aposta per 'visibilitzar tot el seu talent i potencial'

Innovació signa un protocol de col·laboració amb la Diputació de Castelló i l’Ajuntament de Castelló de la Plana per a coordinar les accions d’innovació des dels diferents àmbits competencials

Carolina Pascual destaca la gran activitat tecnològica de Castelló i aposta per 'visibilitzar tot el seu talent i potencial'
02/12/2020 -

La consellera d’Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital, Carolina Pascual, ha destacat “la gran activitat tecnològica de Castelló i ha apostat per visibilitzar tot el seu talent i potencial, alguna cosa que podrem aconseguir amb la col·laboració entre les tres administracions”.

Carolina Pascual ha fet aquestes declaracions després de la signatura del protocol de col·laboració, subscrit aquest dimecres, entre la Diputació de Castelló i l’Ajuntament de Castelló, amb la finalitat de coordinar les accions d’innovació des dels diferents àmbits competencials de les administracions signants.

La consellera ha apostat per “optimitzar esforços per a donar una major i millor resposta al sector amb estratègies, anàlisis compartides i promoció conjunta”. En aquest sentit, ha subratllat que la Conselleria d’Innovació “és l’eix vertebrador perquè la nostra Comunitat siga un referent de coordinació i suport a tot l’ecosistema tecnològic i innovador”.

“Estem convençuts que una major coordinació és fonamental per a fer més visibles els projectes que ací es realitzen i per a donar resposta a tot l’ecosistema innovador”, ha subratllat.

Aquest protocol, segons ha explicat, té com a finalitat col·laborar per a “enfortir el suport als sectors productius de base tecnològica que contribuïsquen a consolidar el teixit empresarial innovador a la ciutat de Castelló, i ciutat i província, generant riquesa i benestar sostenible per a la ciutadania”.

Tecnologia aliada

El president de la Diputació de Castelló, José Martí, ha ressaltat la importància de la col·laboració de les tres institucions per a “col·laborar en la coordinació de les polítiques d’innovació i suport a l’ecosistema emprenedor de base tecnològica en el territori”.

Des del seu punt de vista, “la tecnologia serà la nostra gran aliada, la que permetrà que la nostra agricultura, comerç, turisme, serveis i la indústria, tinguen majors possibilitats de desenvolupament i de viabilitat”.

A més, ha considerat que visibilitzar el territori com a zona de gran activitat tecnològica, perquè pot resultar molt eficaç en l’hora d’afrontar el repte demogràfic i aplicar les polítiques antidespoblament”.

Per part seua, l’alcaldessa de Castelló de la Plana, Amparo Marco, ha considerat que aquest és “un pas més en l’aposta per la innovació com a palanca de transformació i desenvolupament, implicant a les tres administracions per a crear sinergies i avançar en iniciatives de suport a l’ecosistema emprenedor de base tecnològica”.

“Des de l’Ajuntament tenim clar el potencial de la innovació i per això dirigim les nostres polítiques cap a aquest camí, amb el foment del talent i de l’emprenedoria”, ha detallat.

En aquest sentit, ha recordat que des del consistori “apostem per la Compra Pública d’Innovació, introduïm el concepte en l’estratègia de ciutat a través de la futura Agenda Urbana i desenvolupem accions cap a una ciutat intel·ligent, sostenible i integradora que ens ha fet mereixedors de la distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari