Carrasco posa en marxa un pla estratègic de neteja que arribe a “l'últim racó” de Castelló

S’amplien els operaris i màquines, s’augmenta la freqüència i es passa d’arribar a 17.000 metres lineals a 53.000

Carrasco posa en marxa un pla estratègic de neteja que arribe a “l'últim racó” de Castelló

Aquest mateix dilluns, l’alcaldessa de Castelló, Begoña Carrasco, ha posat en marxa un pla estratègic de neteja que pretén arribar fins a “l’últim racó” de la ciutat. La primera edil inicia així una de les seues principals promeses electorals amb un ambiciós pla que, tal com ha explicat, amplia persones operàries, màquines, freqüències i superfície.

El Pla Estratègic de Neteja aborda quatre àrees d’actuació: neteja viària, recollida de fulles, erradicació d’abocadors il·legals i neteja de grafitis. “Aquest pla respon a una optimització dels recursos ja existents i de cap manera suposa incrementar el cost per als veïns“, ha assenyalat Carrasco.

La nova primera edil, en aquest sentit, ha deixat clar que l’equip de govern porta treballant en aquest pla des del 17 de juny, quan es va celebrar el ple de la investidura, perquè respon “a una de les principals demandes dels castellonencs“, ha defensat al costat del regidor d’Infraestructures i Serveis Públics, Sergio Toledo; les contractes municipals, FCC i Centre Verd, operaris de neteja i conscienciadors ambientals.

Neteja viària

El primer dels eixos d’aquest pla és el de neteja viària. Carrasco ha anunciat que s’incorporen 9 persones més per a cobrir el servei, així com 5 màquines (1 barredora, 2 fregadores de voreres, 1 cuba d’aigualeig i 1 furgó hidrolimpiador). A més, s’incrementa la freqüència de l’aigualeig al matí i nit de dilluns a dissabte.

En aquest sentit, Carrasco ha destacat que amb aquesta reestructuració dels recursos s’incrementa la freqüència de neteja en cada barri. “La neteja ha d’arribar a l’últim racó de Castelló, des del centre, a les urbanitzacions de muntanya, al Grau…etc. Tot és Castelló i, per tant, igual d’important. Abans s’abastava una superfície de 17.000 metres lineals i ara abastarem 53.000 metres lineals amb l’objectiu que es note”, apunta.

Recollida de fulles

En segon lloc, el pla inclou la recollida de fulles per a evitar “traslladar una imatge de deixadesa i abandó de la ciutat”. Per a això, Carrasco ha anunciat que s’incorporen 4 operaris per a escometre aquesta tasca, s’incorpora un vehicle elèctric més i material de mà com bufadores elèctriques.

D’aquesta manera, el treball en matèria de jardineria es reforça amb un vehicle addicional en cadascun dels districtes. Es passa de 9 equips de neteja (cada equip es compon de 2 operaris, 1 vehicle elèctric i material de mà divers) a 13 equips. L’equip de suport que presta servei actualment segons les necessitats passa a reforçar permanentment als equips fixos del districte Sud i Est, ja que les zones verdes en aquests dos districtes són majors que en la resta.

Abocadors incontrolats

El pla atén també a un dels principals problemes que presenta la Marjaleria: els abocadors incontrolats. Carrasco ha explicat que el consistori té localitzats uns 50, la majoria d’ells en la marjaleria.

Per a erradicar-los es va actuar de diverses maneres. En primer lloc, incrementant la recollida de voluminosos. Fins hui aquesta recollida és a demanda i amb el pla de xoc en matèria de neteja hi haurà una brigada que passarà una vegada a la setmana de manera continuada per a retirar estris de la via pública danyen la imatge de la ciutat.

I en segon lloc, amb l’ajuda dels conscienciadors mediambientals. Referent a això l’alcaldessa ha assenyalat: “Cal conscienciar a la població de la necessitat de mantindre una ciutat neta, conscienciació per a previndre i en, segon lloc, aplicarem sancions a qui no complisca. Comptem amb l’ajuda de la Policia Local, posarem els drons a controlar els abocadors il·legals i a multar als qui no complisquen la llei. Ens prenem molt de debò la neteja”.

A més, el govern municipal també valora la possibilitat d’incorporar cambres, com ja fan altres municipis, per a acabar amb els abocadors il·legals.

Neteja de grafitis

Finalment, pel que respecta a la neteja de grafitis en mobiliari urbà i façanes que degraden la imatge de la ciutat, el pla de xoc contempla la incorporació de personal perquè actue en aquesta comesa. “Estem estudiant de cara a setembre la incorporació de personal dels diferents plans d’ús de l’Ajuntament, com Jornals de Vila, per la qual cosa valorem destinar, a priori, fins a 30 persones a la neteja de grafitis”, avança l’alcaldessa Begoña Carrasco.

“És treball de tots, perquè aquest pla siga efectiu comptem amb l’ajuda de tots els castellonencs. Sabem que és un problema generalitzat en tots els districtes de Castelló i des de l’Ajuntament ja hem pres mesures per a tractar de solucionar-lo. La neteja ha de començar per l’educació i la conscienciació de cadascun per a tindre la ciutat neta que tots desitgem”, conclou l’alcaldessa Begoña Carrasco.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari