Carrasco: “El reforç de la vigilància i la utilització de drons a Castelló ja han possibilitat 27 denúncies per abocaments incontrolats”

L’alcaldessa ha explicat que s’han realitzat 58 vigilàncies específiques, 23 d’elles mitjançant els dispositius aeris

Carrasco: “El reforç de la vigilància i la utilització de drons a Castelló ja han possibilitat 27 denúncies per abocaments incontrolats”
21/08/2023 -

Menys d’un mes després d’activar-se, una de les mesures més esperades dins del Pla Estratègic de Neteja té els seus primers resultats. I és que, tal com ha anunciat hui l’alcaldessa, Begoña Carrasco, “el reforç de la vigilància i la utilització de drons ja han possibilitat emetre 27 denúncies per abocaments incontrolats de residus”. “Vam dir que ens prenem molt de debò la neteja i bona mostra d’això és que el balanç del treball realitzat fins al moment per la Unitat de Protecció Mediambiental i Animal de la Policia Local és molt positiu i va en la direcció d’aplacar aquestes actituds incíviques”, ha subratllat.

Referent a això, la primera edil ha detallat que “s’han realitzat 58 vigilàncies específiques, 23 d’elles mitjançant els dispositius aeris, que han evitat depòsits en zones inadequades de la via pública”. En concret, s’han efectuat durant els torns de matí i vesprada. No obstant això, els caps de setmana, dins del Pla Especial de Vigilància de la Marjaleria, s’han ampliat a la nit i la matinada. “En aquest cas, recordem que un dels dispositius compta amb infrarojos i tots ells disposen de càmeres amb sensors tèrmics, de manera que vigilen amb la màxima precisió els incompliments en aquesta matèria”, ha reafirmat. I ha recordat que “l’abocament de residus en punts no autoritzats suposa una infracció greu i implica sancions d’entre 2001 i 100.000 euros”.

La duració de cada control ha sigut de dues hores i s’ha parat atenció a cinc empreses –una de jardineria, una de reformes, una de transports i dos tallers de vehicles– i 26 vehicles particulars. “No ens hem centrat en una única zona de Castelló, ja que s’han fet en els camins Donació, Mota Izquierda, Fileta, Enramada i Penyeta Roja i a la Ciutat del Transport”, ha enumerat Carrasco.

La Unitat de Protecció Mediambiental i Animal de Policia Local (UPROMA), responsable de les labors de vigilància, protecció del medi ambient i control d’abocaments, compta amb quatre pilots encarregats de dur a terme les accions aèries amb l’objectiu de detectar l’abocament de tota mena d’objectes en punts no autoritzats però també rescatar persones o animals.

La primera edil ha explicat que “des de la Regidoria de Medi Ambient s’ha observat un increment dels punts d’abocament incontrolat i la mateixa ciutadania sol·licita a la Policia Local una actuació específica sobre els infractors. Per això, menys d’un mes després d’entrar a l’Ajuntament, adoptem mesures per a resoldre aquesta situació que no sols és una qüestió de neteja, sinó també de salut pública i de civisme per part de qui decideix tirar allò que li sobra on no toca”.

Des de Policia Local de Castelló se sol·licita la col·laboració de la ciutadania “amb la finalitat de detectar aquest tipus de comportaments incívics i col·laborar, entre tots, al manteniment de la nostra qualitat de vida, la salut del nostre sòl, aigua, aire i biodiversitat vegetal i animal”. També recorden que per a la correcta gestió dels voluminosos es disposa de l’Ecoparc i que FCC s’encarrega de la recollida a demanda.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari