El concurs del 'Fadrinet' ja té cartell guanyador

El Patronat Municipal de Festes recolza aquest certamen que promociona el singular dolç magdalener de Castelló

El concurs del 'Fadrinet' ja té cartell guanyador
15/02/2020 -

Els ingredients que donen vida al deliciós i singular Fadrinet del Gremi de Forners són enguany els protagonistes del disseny guanyador de l’IV Concurs de Cartells del Fadrinet que ha creat el castellonenc Javier Gozalbo i que té per lema Els nostres ingredients. La regidora de Festes de Castelló, Pilar Escuder; la diputada de Turisme, Virginia Martí; el vicepresident de la Gestora de Gaiates, Arturo España; la representant de la junta directiva de la Federació de Colles, Susana Artero; els portaveus del Gremi de Forners, el Mestre Major, José Miró, i el vicepresident de l’entitat, César Solsona; i l’autor del disseny guanyador, han presentat hui el cartell públicament.

“El Patronat de Festes dóna suport a un any més aquest concurs perquè és una manera de promocionar els nostres dolços i reivindicar els productes locals també durant la setmana de les festes de la Magdalena”, ha explicat Escuder.

“Volia que els productes que componen el Fadrinet, que són els que li atorguen eixe sabor tan especial, foren els protagonistes del cartell. I també el treball artesà dels forners, per això la imatge transmet la màgia d’un obrador del Gremi, en plena Magdalena”, ha reconegut Gozalbo. Tot això sumat a la cinta magdalenera, que no pot faltar en aquest cartell dedicat a la setmana festiva i que es podrà veure a partir de la setmana vinent en totes les fleques i pastisseries del Gremi de Forners, i entitats col·laboradores.

El Mestre Major del Gremi de Forners, José Miró, ha recordat que “ja no s’entén una Magdalena sense Fadrinets perquè és un dolç que ha triomfat dins i fora de les nostres fronteres al llarg dels últims anys pel seu sabor i singularitat”. Per part seua, el vicepresident del Gremi, César Solsona, ha apuntat que el consum de Fadrinets creix any rere any i en aquest 2020 es preveu l’elaboració d’uns 110.000. Un motiu pel qual ha agraït el suport “de totes les entitats i col·lectius com les gaiates i colles que ens ajuden a mantindre viva la nostra gastronomia tradicional, confiant en les fleques i pastisseries artesanes per a les seues presentacions, trobades i esdeveniments magdaleners”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari