Quasi 200 alumnes participen en les ‘escoletes de Magdalena’ per a afavorir la conciliació

L’Ajuntament de Castelló ha oferit aquesta alternativa per a l’alumnat de primària en haver-se mantingut finalment els festius escolars d’aquesta setmana

Quasi 200 alumnes participen en les ‘escoletes de Magdalena’ per a afavorir la conciliació

Quasi 200 alumnes i alumnes de la capital de la Plana tenen hui el seu primer dia en les ‘escoletes de Magdalena‘, l’alternativa que ha organitzat l’Ajuntament de Castelló per a afavorir la conciliació familiar després que s’haja mantingut el calendari escolar sense canvis.

Segons fonts de l’ajuntament, un total de 176 xiquets i xiquetes de primària dels centres educatius públics i concertats de Castelló han demanat plaça per a gaudir d’aquestes activitats i ningú s’ha quedat sense elles. El consistori va preparar aquest pla B per a més d’un miler de places, tal com va informar el consistori durant el seu anunci.

I és que els dubtes sobre què anava a passar durant aquesta setmana de ‘no Magdalena’ en els centres educatius han marcat l’agenda local. Encara que el Consell Escolar Municipal va votar en el seu moment mantenir el calendari com estava previst – és a dir, mantenir el 8, 9, 10, 11 i 12 de març com no lectius -, Sanitat i el mateix president de la Generalitat, Ximo Puig, es van sumar a la petició de l’equip de govern de seguir amb la docència per a normalitzar la suspensió de les festes. A tan sols una setmana d’antelació, el ple de l’Ajuntament va aprovar canviar a laborable el festiu del 8 de març i finalment va cedir davant el Consell Escolar, per la qual cosa, a excepció d’aquest dilluns, els centres educatius no oferiran classe durant tota la setmana.

Des del consistori es va insistir que era necessari canviar el calendari precisament per facilitar la conciliació laboral. L’alcaldessa, Amparo Marco, ha reiterat en diverses ocasions que si aquests dies no anava a haver-hi classe molts d’aquests xiquets i xiquetes haurien de quedar-se a casa amb els seus avis, el col·lectiu més vulnerable de la pandèmia.

La solució que ha aportat el consistori ha sigut continuar avant amb l’organització d’aquestes escoletes. Una oferta que s’ha dissenyat en coordinació amb les associacions de pares i mares (AMPA) de diversos centres educatius per a cobrir tots els districtes de la ciutat. Aquest plantejament, en paraules del regidor d’Educació, Francesc Mezquita, permetrà que “l’alumnat puga assistir al mateix centre en què estan matriculats i es podran respectar els espais segurs de cada escola i els grups reduïts”. I és que els i les monitores atendran grups d’un màxim de 10 estudiants.

L’horari de l’escoleta municipal és de 9.00 a 13.00 hores, un horari que pot variar per l’entrada de l’alumnat per a garantir el compliment de les mesures sanitàries. L’alumnat farà activitats físiques, esportives i tallers lúdics i educatius de medi ambient o cultura.

Normalitat en el primer cap de setmana

Les festes de la Magdalena de 2021 haurien començat aquest dissabte 6 de març, per la qual cosa l’Ajuntament de Castelló va posar en marxa un dispositiu especial des del divendres que s’allargarà fins al 14 de març. Un ampli desplegament policial controlarà durant aquests dies el compliment de les mesures anticovid, especialment en terrasses i colles.

Així, durant aquest primer cap de setmana la Policia Local ha fet 31 propostes de sanció entre el dissabte i el diumenge, que preocupava especialment per la romeria. Això suposa quasi la meitat de les quals es van imposar el cap de setmana anterior, 56, quan encara estava vigent el tancament perimetral de la capital per a evitar desplaçaments.

Per això, l’alcaldessa, Amparo Marco, ha agraït al món de la festa i als veïns i veïnes la col·laboració: “Vull agrair públicament la sensatesa i solidaritat dels col·lectius festers en particular, i de tots els veïns i veïnes de Castelló en general, que han actuat amb una gran responsabilitat i pensant en el bé comú i en la salut dels i les castellonenques”, ha apuntat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari