Castelló registra 46 altes, 2 contagis i 3 morts més per coronavirus

La Comunitat Valenciana arriba a la xifra més baixa de resultats positius des del 17 de març, encara que s’espera un increment en els pròxims dies

Castelló registra 46 altes, 2 contagis i 3 morts més per coronavirus

La consellera de Sanitat Pública i Salut Universal, Ana Barceló, ha informat aquest matí de 90 altes, 60 contagis i 10 defuncions més per coronavirus en la Comunitat Valenciana, que ja compta amb 10.399 resultats positius acumulats i 1.094 actius.

Barceló ha informat que s’han donat 90 noves altes en l’última jornada: 46 d’elles a Castelló, 32 a Alacant i 12 a València. Així, el total de recuperacions que s’han produït fins hui són 4.719.

En concret, s’han donat 54 altes a professionals de la Sanitat, 12 d’elles a Castelló, 39 a Alacant i 3 a València, per la qual cosa la xifra acumulada ascendeix a 835.

Quant als resultats positius, s’han produït 60 en tota la Comunitat Valenciana. D’ells, s’han identificat 2 a Castelló, 17 a Alacant i 41 a València. 9 d’ells són sanitaris i sanitàries (4 a Castelló i 5 a Alacant), amb 800 casos actius segons ha concretat.

Aquesta xifra de contagis és la més baixa des del 17 de març, segons ha incidit la consellera, encara que ha aprofitat per a demanar calma, ja que ahir va ser festiu i no s’han produït tests com de manera habitual. Ahir ja va explicar que s’espera un repunt en els pròxims dies per la realització de més PCR i hui, encara que no ha concretat el número, ha assenyalat: “Realitzarem més tests per l’augment de la capacitat de produir PCR per part d’equips de microbiologia juntament amb la Fundació Fisabio i La Fe”.

Sobre aquesta qüestió, Barceló ha valorat que la disminució també respon a aquest efecte del confinament, i davant la possible relaxació de la societat amb les mesures de seguretat en veure la millora, ha advertit: “Seguim amb la mateixa responsabilitat i amb el confinament com s’ha indicat. Els ciutadans i ciutadanes són els que ens protegeixen a nosaltres, així que cal eixir el menys possible de casa”.

A més, en aquest moment hi ha 1.021 persones ingressades, 18 menys que ahir. D’elles, 129 estan en departaments castellonencs (23 en l’UCI), 251 en alacantins (80 en l’UCI) i 641 en valencians. Per tant, hi ha 206 pacients en aquestes unitats de vigilància intensiva, 11 menys que ahir.

Respecte a les defuncions, s’han produït 10, 3 d’ells a Castelló i 7 a Alacant, mentre que a València no s’ha registrat cap. La consellera sí que ha especificat que 3 dels morts eren residents de geriàtrics.

Sobre les residències, es manté el nombre de centres amb casos positius en 101 i en 33 les que estan sota vigilància directa de la Conselleria de Sanitat. Entre ahir i hui 28 residents han donat positiu per coronavirus, juntament amb 17 treballadors, mentre que 3 persones han mort.

Ana Barceló també ha informat que s’han fet un total de 85.715 PCR, una xifra major que les persones que s’han sotmés (48.508) perquè aquestes proves poden repetir-se. Respecte als tests ràpids, de menor fiabilitat, s’han realitzat 11.853, 9.783 d’ells amb resultat negatiu (en eixe cas, es necessita una PCR que confirme el resultat).

Finalment, la titular de Sanitat s’ha referit a la retirada de mascaretes defectuoses verdes FPP2 distribuïdes pel Govern en cinc departaments valencians. Tal com ha concretat, es van utilitzar 1.063 i ja s’estan fent tests als professionals que les han usades, com és el cas de Sant Joan d’Alacant -on els 196 professionals han donat negatiu excepte una persona a l’espera de determinar- i Oriola –dels 200 sanitaris, 66 s’han fet la prova i han donat negatiu-. Hui continuaran les proves a l’Hospital General d’Alacant i a l’Hospital Clínic de València.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari