266 casos nous i 21 morts més amb coronavirus en la Comunitat Valenciana

Ja hi ha 2.167 contagis i 115 morts a causa del COVID-19 a la Comunitat Valenciana, encara que amb un augment més lleuger que el d’ahir

266 casos nous i 21 morts més amb coronavirus en la Comunitat Valenciana

266 casos nous positius per coronavirus i 21 morts més. Són les dades que ha oferit la consellera de Salut Pública i Sanitat Universal, Ana Barceló, en l’última roda de premsa per a actualitzar les novetats sobre l’avanç del COVID-19 en la Comunitat Valenciana des d’ahir.

Tal com ha concretat, d’aquests 266 nous contagis, 18 s’han localitzat a la província de Castelló, 25 a Alacant i 233 a València. Respecte a les xifres fins hui, Castelló és la província amb menys casos positius, 229; en segon lloc queda Alacant, amb 629; mentre que València s’emporta la pitjor part, amb 1.307. En total, en la Comunitat Valenciana hi ha 2.167 persones contagiades, entre les quals s’inclouen dues no assignades per ser d’altres regions.

Respecte a les defuncions, fins hui dimarts hi ha 115 persones, 35 d’elles es trobaven en residències de majors. Així, hi ha 21 casos més enfront dels 25 que es van produir entre el diumenge i el dilluns, data amb el nombre més elevat de resultats positius i morts des que es van produir els primers contagis en la Comunitat Valenciana. Per províncies, 61 s’han produït a Alacant, 46 a València i 8 a Castelló.

En aquest sentit, Barceló ha especificat que el 91,4% de les persones mortes superava els 75 anys. Al contrari, ha avançat que s’estan fent estadístiques per a saber la franja d’edat de les persones que s’han recuperat però encara es desconeix.

Quant a les persones que es troben ingressades, hi ha 917: 94 a Castelló (20 estan en l’UCI), 290 a Alacant (47 en l’UCI) i 533 a València (94 en UCI). No obstant això, hi ha una alta hospitalària més, de manera que actualment s’han donat 24 a València, 12 a Alacant i 1 a Castelló, un total de 37.

La situació de les residències continua preocupant. Barceló ha detallat que en aquests centres s’han localitzat 40 nous contagis, per la qual cosa hi ha 144 residents contagiats, 59 treballadors i treballadores, 2017 persones en quarantena i les 35 mortes esmentades anteriorment (6 a Torrent, 26 a Alcoi, 2 a la Vila Joiosa i 1 a Morella).

La consellera, d’altra banda, ha volgut ressaltar que encara que el material sanitari “ha estat just”, ja s’ha reposat després del repartiment que ha fet el Ministeri de Sanitat i s’ha fet en funció de les necessitats de cada centre. A més, ha afegit que de moment no se sap quan arribaran els dos avions surats que, des de la Xina, portaran bates, màscares, respiradors, ulleres i llits per un valor d’11 milions d’euros, després d’una compra de la Generalitat i la col·laboració d’un empresari xinés molt arrelat a la Comunitat Valenciana, segons va detallar ahir Ximo Puig.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari