Castelló suma 35 milions d'euros de finançament europeu per al desenvolupament urbà

L’alcaldessa aspira a captar més fons comunitaris per a impulsar la transformació de la ciutat

La alcaldesa de Castelló, Amparo Marco

Castelló suma 35 milions d'euros de finançament europeu per al desenvolupament urbà
08/07/2019 -

“Castelló és Europa i Europa és Castelló”. Així expressa l’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, l’esperit europeista del Govern municipal i la seua intenció de convertir la ciutat en un referent en l’àmbit internacional. Marco projecta la nova legislatura com l’oportunitat de Castelló per a consolidar-se en el mapa del talent, la innovació i el progrés social europeu. L’últim projecte aprovat pel Ministeri ha concedit 14,8 milions d’euros perquè Castelló renove el seu enllumenat públic i reduïsca el consum energètic a la meitat. “Ha sigut una gran notícia per a Castelló, però aspirem a més”, ha destacat l’alcaldessa.

Els primers quatre anys de legislatura del canvi han aconseguit consolidar l’Oficina de Planificació i Projecció Econòmica, una aposta personal de l’alcaldessa, que ja s’ha convertit en un dels departaments decisius del consistori. “Hem deixat de girar-li l’esquena a Brussel·les i ara estem més en contacte que mai amb les institucions europees. El nostre objectiu és convertir Castelló en una ciutat amb més cultura i tradició europea, que aprenga del que fan les grans ciutats de fora de les nostres fronteres i impulse l’economia social”, ha explicat Marco.

Marco ha posat d’exemple ciutats com Rotterdam o Copenhage, les quals “han sabut adaptar-se al nou context europeu des del principi i s’han convertit en referents d’innovació i sostenibilitat”. De la mateixa manera, la primera edil ha subratllat que el programa de govern de l’Acord de Fadrell es basa en els Objectius de Desenvolupament Sostenible de l’Organització de Nacions Unides (ONU), una cosa que “demostra la nostra implicació amb els valors de la igualtat, la prosperitat o la lluita contra el canvi climàtic, entre altres”.

Així mateix, la passada legislatura Castelló va aconseguir la injecció més gran de fons europeus de la història. La denominada Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible i Integrat ha aportat a la ciutat 20,2 milions d’euros, que “estan transformant Castelló en una ciutat més sostenible i humana, que és bàsicament cap a on es dirigeix la nostra política municipal”, ha subratllat Marco.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari