Castelló aborda el projecte de Zona de Baixes Emissions amb el Consell Sectorial de Comerç

Castelló aborda el projecte de Zona de Baixes Emissions amb el Consell Sectorial de Comerç
20/06/2022 -

L’Ajuntament de Castelló, a través de la regidoria d’Innovació Comercial que dirigeix Mary Carmen Ribera, ha donat a conéixer aquest dilluns, en el si del Consell Sectorial de Comerç, els detalls de les futures accions comercials a desenvolupar de l’últim trimestre de l’any per a dinamitzar el sector. A més, aquesta sessió ha comptat amb la participació del regidor de Mobilitat Sostenible, Jorge Ribes, qui ha explicat davant els integrants d’aquest organisme futures accions com, per exemple, la implantació de la Zona de Baixes Emissions (ZBE).

El Consell és un organisme consultiu integrat per representants de tots els grups municipals de l’Ajuntament i representants de les diferents associacions de comerciants per a canalitzar la participació dels ciutadans en els assumptes comercials de la ciutat.

Ribes ha explicat que Castelló ha captat 7,8 milions de fons europeus per a implantar aquest projecte i “avançar cap al compliment de la llei estatal de canvi climàtic, que obliga als municipis de més de 50.000 habitants a crear zones de baixes emissions abans de 2023”.

Així, ha detallat que, gràcies a aquesta iniciativa, “es duran a terme accions per a augmentar els espais verds, fomentant la circulació de bicicletes i vehicles de mobilitat personal amb l’objectiu de donar més protagonisme al vianant i fer del centre un espai més còmode, saludable, que facilite el trànsit de les persones i millore la convivència entre comerç i ciutadania”. Ribes ha apuntat a més que l’Ajuntament té previst construir un aparcament dissuasiu al costat de l’estació de Renfe per a facilitar l’arribada al centre de manera sostenible.

El projecte, que persegueix reduir les emissions de CO2 vinculades al trànsit, està actualment en la fase de licitació de la redacció del projecte i execució de les obres i recull que haurà de comptar amb un procés participatiu obert per a fomentar el desenvolupament d’estratègies urbanístiques participatives, generar processos de deliberació col·lectiva, crear fòrums de discussió i consens, així com mobilitzar el teixit social de Castelló. “Està previst, i així consta en els plecs, que haurà d’haver-hi un procés de participació perquè el projecte s’elabore de manera col·laborativa”, ha indicat.

La implantació de la ZBE inclou un canvi modal en l’entorn urbà, amb l’adequació de carrers de la zona centre a plataforma única i accions que reduïsquen les emissions i la contaminació acústica, amb l’increment de l’espai per al vianant, el foment de la circulació de bicicletes i vehicles de mobilitat personal, la reducció del trànsit rodat, l’increment de l’espai verd, el reaprofitament de l’aigua o la millora de la qualitat lumínica.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari