Castelló aborda amb el gerent de la EPSAR inversions previstes de 2,4 milions per a millorar la xarxa de sanejament

El regidor de Transició Ecològica destaca l’aposta per millorar la gestió ambiental

Castelló aborda amb el gerent de la EPSAR inversions previstes de 2,4 milions per a millorar la xarxa de sanejament
03/09/2021 -

El regidor de Transició Ecològica de l’Ajuntament de Castelló, Fernando Navarro, ha mantingut aquesta setmana una reunió amb el nou gerent de l’Entitat de Sanejament d’Aigües Residuals de la Generalitat Valenciana (EPSAR) Juan Ángel Conca, en la qual han abordat les inversions de 2,4 milions incloses en el conveni signat entre l’Ajuntament i la EPSAR en 2019. També han tractat els objectius de l‘entitat autonòmica en projectes que potencien la reutilització i l’autoproveïment energètic en la xarxa de sanejament.

“Hem mantingut una trobada amb el nou gerent per a tractar el mapa d’inversions acordades en el conveni i que tenen l’objectiu de millorar la gestió ambiental i sostenible de la nostra xarxa de sanejament“, ha explicat el regidor de Transició Ecològica, Fernando Navarro.

El conveni subscrit en 2019 contempla una sèrie de propostes per a potenciar la xarxa de sanejament i millorar el servei de regeneració de les aigües, entre altres, un nou by pass en l’estació depuradora que evita que els possibles desbordes en episodis de pluges afecten a part de l’aigua regenerada, una nova estació de bombament, l’ampliació de la xarxa de sanejament o la renovació de l’estació d’evacuació d’aigües residuals de l’avinguda Ferrandis Salvador.

Dels 2,4 milions d’euros, la EPSAR finança el 90% del cost total. “Des de l’Ajuntament agraïm el compromís de l’entitat i el seu nou gerent a avançar cap a una gestió de les aigües residuals ambientalment sostenible“, ha afirmat Navarro.

En la reunió també s’ha tractat que els pròxims objectius d’inversions de la EPSAR passaran per prioritzar la reutilització d’aigües depurades i el autoabastiment energètic en al xarxa de sanejament.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari