Castelló aborda el nou model de ciutat verda i compacta en el segon webinar del Pla General

Castelló aborda el nou model de ciutat verda i compacta en el segon webinar del Pla General
20/01/2021 -

El cicle de webinars dedicats al Pla General impulsats per l’Ajuntament de Castelló ha abordat hui el Pla d’Ordenació Detallada (POD) en la seua segona sessió virtual, la qual ha acostat el contingut del document a la ciutadania incidint en els objectius i les directrius d’aquesta proposta d’ordenació a escala de barri que pretén elevar la qualitat de l’espai urbà i les seues possibilitats d’utilització com a espai de relació veïnal.

El regidor d’Urbanisme, José Luis López, ha participat en aquest segon webinar centrat en el Pla d’Ordenació Detallada, la ciutat consolidada, al costat del coordinador d’Ordenació del Territori, Mobilitat i Àrea Metropolitana, Habitatge, Sostenibilitat i Agricultura, Fernando Calduch; i l’arquitecta Cap de la Secció d’Ordenació i Gestió Urbanística i Territorial de l’Ajuntament i directora del Pla General, Consuelo Leal.

“Al juliol de 2018 es va iniciar l’exposició pública del Pla d’Ordenació Detallada perquè tota la ciutadania poguera fer-nos arribar les seues propostes. Després d’un treball de tramitació maratoniana en el qual hem resolt les 412 al·legacions presentades, hui continuem obrint a la participació el document”, ha explicat el regidor d’Urbanisme. “De fet, aquesta proposta del Pla d’Ordenació Detallada que ací abordem ha incorporat modificacions arran dels informes sectorials, de la Declaració Ambiental i Territorial Estratègica, així com suggeriments que ens han fet arribar per part del Consell Sectorial de la ciutat en matèria de mobilitat, de contaminació acústica, o d’ordenança reguladora de distàncies mínimes exigibles a les cases d’apostes i altres establiments de jocs d’atzar. A més, incorpora un annex per a reserva de dotacions educatives i un estudi de paisatge”, ha afegit López.

Després de la celebració d’una primera sessió centrada en el Pla General Estructural, aquest segon webinar ha començat definint els eixos estratègics del Pla d’Ordenació Detallada relatius a la sostenibilitat i a la qualitat de vida de la ciutadania. Així mateix, ha incidit en el manteniment del model de ciutat compacta prioritzant la urbanització i el desenvolupament d’enclavaments urbans intersticials i la unió de barris o grups aïllats. La protecció del paisatge, la utilització de recursos hídrics alternatius, la millora energètica en l’edificació i l’ordenació, i una millor convivència entre els elements naturals i urbans han sigut uns altres dels aspectes desglossats.

La denominada Infraestructura Verda Urbana també ha ocupat part del webinar en considerar-se un dels elements característics del nou Pla General. En aquest sentit, el POD introdueix nous espais verds amb inclusió de cobertes, murs verds, arbratge en la secció viària o majors exigències d’enjardinament en els espais lliures privats amb el propòsit de conferir majors espais de qualitat.

Finalment, la sessió s’ha referit a la zona Nucli Històric Tradicional per les seues singularitats, així com a les propostes del POD relatives a la incentivació de la rehabilitació, regeneració i renovació urbana basades en un estudi orientat a millorar els entorns urbans vulnerables i edificacions en mal estat de conservació desproveïdes d’equipaments i serveis adequats.

Aquesta iniciativa està emmarcada en la segona fase d’exposició pública del Pla General, que està en marxa a l’efecte de consulta des del 5 de gener i fins al 2 de febrer per a compartir el nou planejament afavorint la transparència i la participació ciutadana. En concret, el cicle de webinars finalitzarà el divendres 22 amb el títol El Pla General Estructural i el Pla d’Ordenació Detallada, les urbanitzacions i sectors perifèrics, la Marjaleria. Les persones interessades poden inscriure’s en les webs www.plageneralcastello.es o www.comparteixplageneralcs.com i connectar-se a aquest últim webinar a partir de les 18.00 hores.

A més, tota la documentació relativa al Pla General està disponible via telemàtica en www.plageneralcastello.es i de manera presencial en el Menador i en la Tinència d’Alcaldia del Grau, en horari de 9.00 a 14.00 hores i de 16.00 a 19.00 hores de dilluns a divendres; i de 10.00 a 13.00 hores els dissabtes.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari