Castelló aborda la remodelació de la plaça de la Pau amb els veïns del Raval de la Trinitat

Castelló aborda la remodelació de la plaça de la Pau amb els veïns del Raval de la Trinitat
11/02/2022 -

L’Ajuntament de Castelló ha iniciat una ronda de reunions amb diversos col·lectius per a abordar l‘avantprojecte de reforma de la plaça de la Pau recentment presentat, amb l’objectiu de recollir propostes i necessitats i tindre-les en compte en el projecte definitiu de remodelació. Aquesta mateixa setmana, els edils d’Urbanisme, José Luis López, de Mobilitat Sostenibilitat, Jorge Ribes, d’Innovació Comercial, David Donate, i de Benestar Social, Mary Carmen Ribera, s’han reunit amb l’Associació de Veïns Raval de la Trinitat. Una trobada en la qual es van traslladar les línies generals de l’avantprojecte i es van recollir suggeriments dels presents.

“Estem dialogant amb els veïns i veïnes, col·lectius i altres agents que ens poden fer aportacions a l’avantprojecte de reforma de la plaça de la Pau perquè el projecte siga participatiu i tinga en compte en la mesura que siga possible les seues propostes”, ha assegurat el regidor d’Urbanisme, José Luis López. Així, durant la reunió es va explicar que l’objectiu és transformar la plaça de la Pau per a fer més accessible, oberta i moderna, mantenint elements emblemàtics de la mateixa com és el quiosc.

Des del punt de vista estètic, la rehabilitació donarà protagonisme a la ceràmica, que s’utilitzarà per al paviment, donant així uniformitat a la plaça i voltants. L’avantprojecte contempla també elements per a sumar atractiu i funcionalitat a l’espai com una font tipus guèiser, jardins verticals per a cobrir la zona de lavabos, la millora de les zones de descans i de la il·luminació, o un sistema de drenatge sostenible.

L’actuació, amb 834.000 d’inversió cofinançada pels fons europeus FEDER i l’Ajuntament, té entre els seus principals objectius reduir els nivells de contaminació acústica i de l’aire; fomentar els desplaçaments sostenibles; blindar l’accessibilitat, suprimint les barreres arquitectòniques; i facilitar la lliure circulació de les persones en condicions de seguretat, accessibilitat i comoditat. Per això, una xarxa de pilones amb il·luminació led diferenciarà les zones de trànsit rodat de les reservades a vianants.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari