Castelló obri el nou Camí la Ratlla després de la seua transformació en un corredor ciclista i per a vianants segur i sostenible

L’alcaldessa posa en valor aquest projecte “que ha millorat l’entorn i la seguretat viària”, donant resposta a una reivindicació històrica”

Castelló obri el nou Camí la Ratlla després de la seua transformació en un corredor ciclista i per a vianants segur i sostenible
18/08/2022 -

Castelló ha obert aquest dijous el nou Camí la Ratlla després de la seua transformació en un corredor ciclista i per a vianants, segur i sostenible. L’actuació sobre aquest eix, un dels enllaços directes entre Castelló i Benicàssim, ha sigut un projecte que ha comptat amb un pressupost d’1,2 milions d’euros (més 245.705 euros d’IVA) cofinançats al 50% pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER). Una actuació que ha permés reforçar la seguretat viària en la zona, millorar la mobilitat viària, per als vianants i ciclista entre totes dues localitats.

L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha destacat que amb l’obertura d’aquest nou Camí la Ratlla “hem atés una reivindicació històrica dels veïns i veïnes, hem millorat la seguretat d’aquest vial i l’hem transformat en una zona per al gaudiment de vianants i ciclistes”. Marco ha reivindicat com, una vegada més, “a través de fons europeus estem fent de Castelló una ciutat més còmoda, sostenible i saludable per a viure i gaudir”.

L’actuació s’ha realitzat sobre una longitud d’1,3 quilòmetres, concretament en el tram situat entre el camí Serradal i la rotonda de la CV-149. El regidor d’Urbanisme, José Luis López, ha explicat que “es tracta d’una obra que ha permés adequar i millorar el carril bici i que ha creat a més una zona per als vianants, abans inexistent, al costat de la séquia”. Un passeig per als vianants que discorre paral·lel a la séquia i que permetrà observar l’avifauna que habita en aquest espai natural. Tots dos espais, el per als vianants i el ciclista, “són espais totalment segurs i separats de la calçada”, ha apuntat López.

L’alcaldessa i el regidor d’Urbanisme han assistit aquest dijous a la recepció de l’obra i posterior obertura del renovat Camí la Ratlla. En aquest sentit, López ha apuntat que el projecte s’ha obert a la ciutadania abans que finalitzara l’estiu, tal com estava previst inicialment.

Des del punt de la seguretat viària, el nou Camí la Ratlla ha incorporat una calçada de doble sentit de 5,6 metres d’ample, un carril bici de 50 centímetres i una zona de passeig exclusiva per a vianants. En matèria de sostenibilitat, tot el traçat compta amb espècies arbòries i arbustives autòctones. A més, el projecte permetrà reduir almenys en un 5% les emissions de CO₂ respecte a la situació de partida abans d’executar-la, complint així un dels requisits del projecte, que està inclòs en el programa d’ajudes a projectes singulars d’entitats locals que afavorisquen el passe a una economia baixa en carboni en el marc del programa operatiu del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (Feder) de creixement sostenible 2014-2020.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari