Castelló accelera les obres de manteniment a les escoles amb actuacions a 17 centres

Castelló accelera les obres de manteniment a les escoles amb actuacions a 17 centres
07/11/2022 -

La Regidoria d’Educació de l’Ajuntament de Castelló accelera aquest darrer trimestre de l’any les obres de manteniment, millora i rehabilitació en les escoles i des d’aquest estiu, amb la posada a punt de les instal·lacions ha executat actuacions a 17 centres de tots els districtes de la ciutat per a millorar les condicions tants de l’alumnat com del personal docent. Emmarcades dins del Pla Integral de Reformes, hi ha des de treballs als banys, als patis, condicionament d’accessos, substitució de materials, treballs elèctrics o adequacions de les aules de 2 anys. En total, les obres superen els 400.000 €.

El regidor d’Educació, Francesc Mezquita, ha assenyalat que “el manteniment de les escoles és una de les nostres prioritats, perquè estiguen en el millor estat i condicions possibles, amb l’objectiu de dignificar els col·legis públics de la ciutat, incrementant les actuacions i donant solucions a les problemàtiques que van sortint segons avança el curs”. “És una inversió necessària per a millorar els espais educatius que, bé per la seua antiguitat o bé per les avaries i desperfectes del dia a dia cal adequar; tota actuació, xicoteta o gran, és imprescindible”, ha destacat el regidor.

Destaquen les inversions en l’adequació d’aules de 2 anys en el Carles Salvador, Sanchis Yago, Gaetà Huguet i Gregal, noves aquest curs; a més de les reformes dels lavabos d’infantil en el Carles Selma i el Pintor Castell, on, a més, s’han reparat i substituït les canals de pluvials, el mateix que al Fadrell, Censal i Isabel Ferrer. S’ha condicionat l’accés a la zona d’Infantil del Carles Sema, i, al Jaume I s’ha instal·lat una tanca a l’entrada.

Actuacions com la substitució del quadre elèctric del Juan García Ripollés se sumen a l’executada per donar solució a la fuga d’aigua al pati del centre, a més de tombar envans per millorar espais al Guitarrista Tárrega i Estepar, i fer microobres a les resistències, endolls i altre material elèctric que no funciona a l’Illa, o resoldre deficiències de baixa tensió al Blasco Ibáñez, Gregal i Antonio Armelles. Tanmateix, s’ha procedit a netejar la xarxa de sanejament de Primària de Castàlia; i a substituir persianes i finestres al Blasco Ibáñez, Sanchis Yago i Antonio Armelles.

En tramitació encara estan les actuacions per millorar el sol del pati de l’Isabel Ferrer, Blasco Ibáñez i Estepar, a més de la reforma dels banys del Sanchis Yago, que s’iniciaran en breu.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari