Castelló aconsegueix que 21 empreses i autònoms es beneficien d'un conveni de microcrèdits

L’alcaldessa Amparo Marco explora noves línies de col·laboració amb entitats financeres per a ajudar autònoms i emprenedors

Castelló aconsegueix que 21 empreses i autònoms es beneficien d'un conveni de microcrèdits
05/08/2019 -

L’Ajuntament de Castelló, a través dels serveis del departament d’emprenedoria de Castelló CREA, ha fet que 21 empreses i autònoms es beneficien del conveni amb Microbank per a millorar les condicions en el finançament a través de microcrèdits. L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha destacat el treball dels tècnics municipals d’emprenedoria a l’hora d’assessorar i crear un pla de viabilitat als nous autònoms i empresaris per a posteriorment aconseguir el finançament per al projecte.

Marco ha anunciat que el consistori està estudiant la possibilitat de tancar un conveni amb una altra entitat bancària i augmentar l’actual línia de crèdit de MicroBank. Fins ara s’ha emprat un total de 312.200 euros que han aconseguit que aquestes 21 empreses i autònoms desenvolupen el seu negoci (17 de nova creació i 4 han desenvolupat un nou projecte). Marco ha subratllat que “un dels principals problemes amb el qual es troben els i les emprenedores en començar és el finançament, per la qual cosa facilitar aquests tràmits i millorar les condicions és la manera d’apostar pel talent i la innovació”.

Els beneficiaris són professionals autònoms i microempreses amb menys de deu treballadors i una facturació anual inferior a dos milions d’euros. A més, les persones sol·licitants poden optar a microcrèdits per un import màxim de fins a 25.000 euros (amb un límit del 95% de la inversió). Els projectes hauran de comptar amb un pla d’empresa i l’informe favorable de viabilitat elaborat pel servei d’emprenedoria de l’Ajuntament de Castelló.

El criteri de concessió de microcrèdits per part de MicroBank atén fonamentalment la confiança en la persona o l’equip que sol·licita el préstec i a la viabilitat del projecte, podent accedir persones mancades de garanties i avals. En virtut d’aquest conveni, l’Ajuntament de Castelló es compromet a detectar les necessitats de finançament, amb la finalitat de promoure l’autoocupació i l’establiment, consolidació o ampliació de microempreses i negocis d’autònoms i dirigir a les persones assessorades a *MicroBank perquè aquest analitze, i si escau, aprove, les sol·licituds de finançament.

En aquest sentit, des de la plataforma Castelló CREA s’han desenvolupat iniciatives per a col·laborar amb entitats que tinguen entre les seues finalitats el finançament i promoció de les microempreses i el foment de l’autoocupació. Així mateix, l’Ajuntament ha impulsat juntament amb els agents econòmics i socials el Pacte Local per a l’Ocupació, dirigit al disseny, promoció, gestió i avaluació d’accions encaminades a la creació d’ocupació, la inserció sociolaboral i el desenvolupament econòmic, empresarial i social a la ciutat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari